ΚΟΣΜΟΣ

ΤΩΡΑ!!!ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!!!Η Ρωσία ξεκίνησε πόλεμο!!!ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!

ΣΥΜΒ5555

ΤΩΡΑ!!!ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ!!!Η Ρωσία ξεκίνησε πόλεμο!!!ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!!!

Έντονη είναι η φημολογία που έχει ξεσπάσει για την Πανορθόξο Σύνοδο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη, για λόγους συμβολικούς. Η Πόλη είναι η πνευματική πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας και εκεί έχουν λάβει χώρα πολλές άλλες Σύνοδοι.

Η Πόλη είχε επιλεγεί ξανά το 2014, όταν οι Τούρκοι έδωσαν έγκριση, επιθυμώντας να δείξουν το “καλό τους πρόσωπο” στη διεθνή κοινότητα, λαμβάνοντας παράλληλα και τα ανάλογα οφέλη. Η Σύνοδος τότε έλαβε χώρα στην Αγία Ειρήνη, η οποία βρίσκεται πλησίον της Αγίας Σοφίας και σήμερα είναι χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο Πατριάρχης λοιπόν είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες προετοιμασίας, αλλά τον Δεκέμβριο του 2015 ο Πατριάρχης Κύριλλος απέστειλε ένα σημαντικό μήνυμα από το Ρωσικό Πατριαρχείο.

Στο μήνυμα ανέφερε χαρακτηριστικά πως το Ρωσικό Πατριαρχείο δε συμφωνεί με την έλευση στην Κωνσταντινούπολη, αποκλείοντας τη συμμετοχή της Ρωσίας στην Πανορθόδοξο Σύνοδο. Βέβαια ανέφεραν πως η απόφαση αυτή θα αλλάξει αν επιλεγεί κάποιο άλλο μέρος εκτός Τουρκίας. Μάλιστα υπάρχει έντονη φημολογία πως και οι Σέρβοι συμπορεύτηκαν με τους Ρώσους στην απόφαση αυτή.

Το Ρωσικό Πατριαρχείο δε θα συμμετάσχει στη Σύνοδο λόγω του ψυχροπολεμικού κλίματος που υπάρχει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Οι συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων και η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού οδήγησε στην κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Μπορεί να φαίνεται ότι η Ρωσία δυναμιτίζει το κλίμα, αλλά η αλήθεια είναι πως οι κινήσεις αυτές γίνονται με γνώμονα τη διαφύλαξη των ρωσικών και ορθόδοξων συμφερόντων.

πηγη:http://www.voicenews.gr/

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το spicynews12.eu ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button