Ευτυχία: Υπάρχουν χιλιάδες συμβουλές και ψυχολογικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χαρούμενοι και να μάθετε να χαίρεστε κάθε μέρα. Αλλά τι γίνεται αν το σώμα μας έχει λόγο σε αυτό το ζήτημα;
Ευτυχία: 8 Συμβουλές για να γίνεται χαρούμενοι
Μάθετε να λέτε ευχαριστώ
Όταν επικεντρωνόμαστε σε θετικά συναισθήματα, ο οργανισμός μας παράγει σεροτονίνη. Το να λέμε ευχαριστώ, συχνά χρησιμοποιείται ως θεραπεία της κατάθλιψης.
Να λύνετε ένα πρόβλημα την φορά
Ο εγκέφαλος μας δεν σταματά ποτέ να ψάχνει για λύσεις σε θέματα που μας βαραίνουν. Για να γίνει αυτό απαιτείται ενέργεια και για όσο δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα που σκεφτόμαστε, νιώθουμε άγχος και εκνευρισμό.
Από την άλλη όταν λύνουμε ένα πρόβλημα, ο εγκέφαλος παράγει ουσίες για να ηρεμήσει το μεταιχμιακό σύστημα. Αυτό μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο πιο θετικά.
Μην κρατάτε φυλακισμένες τις σκέψεις σας
Όταν μιλάμε για τα πράγματα που μας βαραίνουν, ο εγκέφαλος μας παράγει σεροτονίνη, ενώ επίσης προσπαθεί να μας κάνει να δούμε θετικές πτυχές του προβλήματος.
Αγγίξτε και αποδεχτείτε
Ο Εγκέφαλος αντιλαμβάνεται την έλλειψη του αγγίγματος με τον ίδιο τρόπο που αντιλαμβάνεται τον πόνο. Ως αποτέλεσμα αν λείπει η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, υπάρχουν επιπτώσεις στην διάθεση μας και κίνδυνος για κατάθλιψη.
Πρέπει να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γίνεται
Όταν μαθαίνουμε νέα πράγματα, ο εγκέφαλος επιβραβεύει τον εαυτό του για κάθε προσπάθεια που ήταν επιτυχής παράγοντας ντοπαμίνη, την ορμόνη της χαράς.
Να αθλείστε
Όσο γυμναζόμαστε, το σώμα μας βρίσκεται σε κατάσταση πίεσης. Όταν τελειώνει η σωματική άσκηση ο εγκέφαλος παράγει ενδορφίνες σαν ανταμοιβή. Οι ενδορφίνες μειώνουν τον πόνο και επιδρούν θετικά στην διάθεση μας.
Να προσπαθήστε να κοιμάστε καλά
Όταν είναι νύχτα ο εγκέφαλος παράγει μελατονίνη. Η ορμόνη αυτή μειώνει τις διεργασίες του σώματός μας βοηθώντας το να αναρρώσει, καθώς επίσης ανεβάζει τα επίπεδα σεροτονίνης. Αν ο εγκέφαλος αντιληφθεί αλλαγές στον φωτισμό, παράγει ορμόνες άγχους ώστε να ξυπνήσει το σώμα.
Να δεσμεύεστε με θετικές σκέψεις
Ο εγκέφαλος μας λαμβάνει ευχαρίστηση και μόνο που ανυπομονείτε για κάτι θετικό.