Μιλάμε για αρρωστημένο μυαλό! Σε πιάνει αηδία με τις αποκαλύψεις για την δράση του Αστυνομικού της Βουλής. Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση του Αστυνομικού της Βουλής, καθώς η σύζυγός του σπάει τη σιωπή της. Σε μια συγκλονιστική δήλωση, αποκαλύπτει ότι ο 45χρονος περιέγραφε πράξεις με τα παιδιά, με σκοπό να την κάνει να ζηλέψει.
Μεταξύ άλλων, παρατίθενται και τα λόγια της, όπως τα ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας από τις καταθέσεις της στις αρχές. «Πραγματικά δεν άντεχα άλλο τόσο καιρό και γι’ αυτό τώρα που έφυγε από το σπίτι αποφάσισα ότι είναι η ώρα να πω όλη την αλήθεια και να ανασάνω» φέρεται να είπε.
Η 35χρονη μετέφερε τις αρρωστημένες κινήσεις του συζύγου της, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Καθόταν στο τραπέζι και μου περιέγραφε πράξεις με τα παιδιά, για να με κάνει να ζηλέψω».
Η ίδια δήλωσε: «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το καλό των παιδιών μου και η τιμωρία του συζύγου μου για όσα έχει κάνει. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ για τίποτα.
Πρέπει να τιμωρηθεί για όσα έχει κάνει τόσα χρόνια. Καθόμασταν στο τραπέζι και μου περιέγραφε πράξεις με τα παιδιά για να με ξεφτιλίσει και να με κάνει να ζηλέψω. Τα παιδιά μου θα έχουν καλύτερη μοίρα αν πάνε σε ιδρύματα, από το να μείνουν στο σπίτι που ζούσαν».
Στις 27 Ιανουαρίου, η 35χρονη ζήτησε να νοσηλευτεί στην ψυχιατρική κλινική και σχετικά με αυτό, λέει: «Επειδή δεν άντεχα άλλο την αρρωστημένη κατάσταση και τη σωματική βία, πήγα μόνη μου στο στρατιωτικό νοσοκομείο και ζήτησα από μόνη μου να εισαχθώ στο 414 και την ψυχιατρική κλινική».
Παρέμεινε νοσηλευόμενη για έναν μήνα και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φέρεται να αποκάλυψε στους θεράποντες ιατρούς ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Την ίδια χρονική στιγμή, ψηφίστηκε νόμος που υποχρεώνει τους ιατρούς να αναφέρουν περιστατικά που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν κακοποίηση. Ωστόσο, στην περίπτωση της αστυνομικού, δεν φαίνεται να τηρήθηκε αυτή η υποχρέωση.
Την 23η Φεβρουαρίου, η 35χρονη φεύγει από το νοσοκομείο και υποβάλει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, πριν επιστρέψει στο 414. «Στη μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, είχα αναφέρει ότι δέρνει και τα παιδιά μας με το γκλοπ» τονίζει.
Τι έγραφε το εξιτήριο της;
Το εξιτήριο της, με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, φέρει τις υπογραφές του διευθυντή του νοσοκομείου, του γενικού αρχίατρου, του επισμηναγού ψυχίατρου και του συνταγματάρχη ψυχίατρου, διασφαλίζοντας την εγκυρότητα και τη βαρύτητα του εγγράφου.
Το εξιτήριο, έγραφε: «Σύσταση λήψης φαρμακευτικής αγωγής και συνέχισης τακτικής ψυχιατρικής παρακολούθησης στα τμήματα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης για θέματα ενδοοικογενειακής βίας δήμου Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης και στο πολύκεντρο της κρατικής υπηρεσίας».
Στις 28 Φεβρουαρίου, η γυναίκα που κατηγορείται σήμερα για τους βιασμούς των παιδιών της, εξετάστηκε από Υπαστυνόμο Ψυχίατρο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ψυχίατρος ενημερώθηκε επίσης για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κατέληξε στη διάγνωση καταθλιπτικής αγχώδους διαταραχής.
Την 1η Μαρτίου πέρασε από τριμελή επιτροπή αστυνομικών γιατρών, προκειμένου να της χορηγηθεί αναρρωτική άδεια. «Από τη στιγμή που πήρα εξιτήριο από το 414, με παρακολουθεί τακτικά ο ψυχίατρος στα πολυϊατρεία της Αστυνομίας. Η ψυχολόγος από τα Κεντρικά Ιατρεία Αθηνών, η οποία γνωρίζει μόνο για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, με ενθάρρυνε να μιλήσω και να καταγγείλω όσα μου έχουν συμβεί», αναφέρει χαρακτηριστικά στις καταθέσεις της.
- 26/1/2024: Εισαγωγή στο 414 νοσοκομείο
- 23/2/2024: Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία σε Α/Τ
- 27/2/2024: Εξιτήριο από 414 νοσοκομείο
- 02/3/2024: Με ιδιόχειρο σημείωμα σε Α/Τ ζητεί να μην διωχθεί ποινικά ο σύζυγος της αστυνομικός
- 23/11/2024:Μήνυση κατά του γιού της για ενδοοικογενειακή βία
- 29/11/2024: Σύλληψη αστυνομικού. Από τις εξελίξεις γεννάται η απορία, γιατί δεν κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές που γγνώριζαν την κακοποίησή της.
«Σύμφωνα με τον νόμο αλλά και από την ανθρώπινη ευαισθησία, πράξεις οι οποίες αντίκειται στο νόμο για την κακοποίηση των γυναικών θα πρέπει να το καταγγείλει στην αστυνομία», σημείωσε ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας στην εκπομπή του Mega.
Βάσει του νόμου που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο, οι γιατροί υποχρεούνται να αναφέρουν περιστατικά που υποδηλώνουν ενδοοικογενειακή βία, ακόμη και αν το ίδιο το θύμα δεν το αναγνωρίζει ή δεν το δηλώνει. Η υποχρέωση αυτή ισχύει κάθε φορά που, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, εντοπίζονται ενδείξεις που παραπέμπουν σε τέτοια περιστατικά.