Ο 17χρονος είναι master στις πολεμικές τέχνες
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του «Ευαγγελισμού» ο 48χρονος που ξυλοκοπήθηκε από έναν 17χρονο στα Γλυκά Νερά, με τον δικηγόρο του ανήλικου δράστη να τοποθετείται με κυνικό τρόπο για το χτύπημα του εντολέα του, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.
Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Μουζακίτης, ισχυρίστηκε ότι το χτύπημα ήταν μια «απλή γροθιά» και πως προκάλεσε «αμυχή» στο θύμα. Μάλιστα, παρότι ο εντολέας του είναι master στις πολεμικές τέχνες, κάτοχος μαύρης ζώνης αλλά και Νταν, δεν υπολόγισε τις συνέπειες του χτυπήματός του, αλλά «εκφράζει τη θλίψη του».
«Τού αποδόθηκε η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και η πράξη του συνίσταται απλώς σε μια γροθιά. Είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά ποινικά δεδομένα να ασκείται ποινική δίωξη για μια τέτοια ενέργεια, για μια γροθιά απλή, η οποία έγινε με γυμνό χέρι, με το ένα χέρι και ένα χτύπημα που προκάλεσε αμυχή στην αριστερή ζυγωματική πλευρά», είπε ο δικηγόρος του 17χρονου.
«Το τι έγινε μετά, ότι ο παθών έπεσε στο πεζοδρόμιο ή το οδόστρωμα και υπέστη σοβαρή σωματική βλάβη, ο ανήλικος και οι γονείς εξέφρασαν τη θλίψη τους, αλλά δεν οφείλεται σε πρόθεση του ανηλίκου», συμπλήρωσε στον λόγο του ο κ. Μουζακίτης.
Σε κρίσιμη κατάσταση ο 48χρονος
Η εκπομπή «Live News» αναπαρήγαγε τις δηλώσεις του δικηγόρου και στη συνέχεια δημοσίευσε μια φωτογραφία του 48χρονου μέσα από το νοσοκομείο, όπου είναι διασωληνωμένος.
Ο 48χρονος που ξυλοκοπήθηκε στα Γλυκά Νερά νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική στο «Ευαγγελισμού»
Σύμφωνα με την εκπομπή του Mega, οι γιατροί απέφυγαν να απαντήσουν αν θα επιζήσει ο 48χρονος, καθώς η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Επίσης, η μητέρα του είναι άπορη και ζει σε σπίτι χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να μη διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για να προχωρήσει σε περαιτέρω νομικές ενέργειες.