Θλίψη στην οικογένεια Κεφαλογιάννη: Έφυγε από τη ζωή η Στυλιανή Κεφαλογιάννη
Καλό ταξίδι Αρχόντισσα, γράφει στην ανάρτησή του ο Νίκος.
Δύσκολες ώρες για τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη και την οικογένεια του που έχασε την μητέρα του Στέλλα.
H Στυλιανή Κεφαλογιάννη που τυγχάνει και γιαγιά του βουλευτή Ηρακλείου Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη έφυγε το πρωί της Κυριακής, μια εβδομάδα μετά την τέλεση του 40ήμερου μνημοσύνου του γιού της Βασίλη Κεφαλογιάννη, ξαφνικά με την έννοια ότι δεν έπασχε από κάτι συγκεκριμένο που η απώλειά της ήταν αναμενόμενη.
Τα 95 έτη της ωστόσο ήταν επιβαρυντικά ενώ και η ψυχολογία προφανώς στην οικογένεια μετά την απώλεια του Βασίλη Κεφαλογιάννη είχε βαρύνει την κατάσταση.
Η εκλιπούσα ήταν κόρη του Γιάννη Δραμουντάνη η Στεφανογιάννη αρχηγού της αντιστασιακής οργάνωσης Ανωγείων που εκτελέστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα και άφησε πίσω τη χήρα γυναίκα του Χαρίκλειας η Στεφανογιάνεννα και έξι παιδιά.
Σύζυγος του Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη η Κουντοκωστα κορυφαίου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτη.
Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Βασίλη, τον Μανώλη, την Αλίκη και την Γιαννα ενώ η ίδια ευτύχησε να χαρεί οκτώ εγγόνια και ένα δισέγγονο.

O Βασίλης Κεφαλογιάννης
Η Στέλλα ξεχώρισε για τη δύναμη της ψυχής της, την καλοσύνη, και την αγάπη που πρόσφερε απλόχερα σε όλους. Με ηρεμία και σοφία, πάντα στήριζε και καθοδηγούσε όσους την είχαν ανάγκη.
Την αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό.
Καλό σου ταξίδι.
Αναλυτικά η ανάρτησή του
Κάθε ιστορία ακόμη και η πιο προσωπική, μόλις ντυθεί με λέξεις δεν μας ανήκει πια.
Η απώλεια της Στέλλας Κεφαλογιάννη, της χήρας του Κουντόκωστα όπως την ξέραμε όλοι, είναι μία ιστορία χαρμολύπης.
Για την αγάπη και θαλπωρή με την οποία μας περιέθαλπε αλλά και για τον πόνο που μας άφησε και το κενό που θα γεμίζει κάθε ελεύθερη στιγμή μας…
Η μέχρι τώρα παρουσία της, επιβεβαίωνε την παρουσία των νεανικών μας αγώνων. Η απουσία της θέτει σε κίνηση το μηχανισμό της μνήμης, από μία εποχή που κυριαρχούσαν οι αξίες και ο ανθρωπισμός.
Προσωπικά, θα τη θυμάμαι πάντα με σεβασμό και τρυφερότητα ίδια με αυτή που πρόσφερε κάθε φορά που με καλοδεχόταν στο σπίτι της, όταν χρειαζόταν να βρίσκομαι δίπλα στο γιο της το Μανώλη στους πολιτικούς αγώνες που δίναμε αλλά και στο Βασίλη.
Ο σπαραγμός μας ανείπωτος αλλά ο Παράδεισος που την περιμένει θα ελαφρύνει κάθε μας πόνο.
Καλό ταξίδι Αρχόντισσα….
Δείτε την ανάρτηση:









