• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Saturday, May 10, 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • Ελλάδα
  • Θρησκεία
  • Gossip
  • Κόσμος
  • Υγεία
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Συνταγές
  • Stories
  • Διατροφή
No Result
View All Result
spicynews12
spicynews12
No Result
View All Result

Έρχεται υποχρεωτική μείωση ενοικίου – Πότε θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα

15 November 2020
in ΔΙΑΦΟΡΑ
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

VIRALΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα πάνω – κάτω για τα 12 ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Βίκυ Παγιατάκη

Τα πάνω – κάτω για τα 12 ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Βίκυ Παγιατάκη

7 May 2025
Άση Μπήλιου: Η Σελήνη παίζει περίεργα παιχνίδια – Αστρολογικές προβλέψεις για τα 12 ζώδια

Άση Μπήλιου: Η Σελήνη παίζει περίεργα παιχνίδια – Αστρολογικές προβλέψεις για τα 12 ζώδια

7 May 2025

Tην Παρασκευή το βράδυ κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% για επαγγελματική μίσθωση πληττόμενων επιχειρήσεων, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιοι θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση τα Χριστούγεννα. Την ίδια στη Βουλή προωθείται η τροπολογία για την υποχρεωτική μείωση του ενοικίου και το «πάγωμα» των επιταγών για 70 ημέρες.

Όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, η κυβέρνηση θα καταβάλει επίδομα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, τόνισε ότι αυτό θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί στοχευμένα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν πρόκειται για νέο πακέτο μέτρων στήριξης, αλλά για παροχή που θα λάβουν πολίτες που λόγω πανδημίας βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση λόγω της πανδημίας.

Στο τραπέζι φέρεται να βρίσκεται και η επιλογή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση να αφορά τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Υποχρεωτική μείωση ενοικίου

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή το βράδυ κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% για επαγγελματική μίσθωση πληττόμενων επιχειρήσεων, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο.

Μείωση ενοικίου 40% δικαιούνται και οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, οι οποίοι τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο τερματίζεται η ρύθμιση για την προαιρετική (μετά από συμφωνία ιδιοκτήτη και ενοικιαστή) μείωση ενοικίου, η οποία θα ίσχυε μέχρι το τέλος του έτους.

Άλλωστε, όπως παραδέχθηκε σε χθεσινή (14/11) συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το συγκεκριμένο μέτρο δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση.

Στο αντίποδα της υποχρεωτικής μείωσης το κράτος θα καταβάλλει στους ιδιοκτήτες το μισό της απώλειά τους. Σημειώνεται ότι με τα ισχύοντα προηγουμένως οι ιδιοκτήτες αποζημιώνονταν για το 30% των ενοικίων που έχασαν, μέσω συμψηφισμού φορολογικών οφειλών τους.

Αναφορικά με τη μείωση του ενοικίου τα βασικά σημεία της τροπολογίας είναι τα εξής:

8.α. Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης η οποία εδρεύει ή έχει υποκατάστημα σε περιφερειακή ενότητα, η οποία εντάσσεται σε επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου ή σε περιφερειακή ενότητα για την οποία έχουν εκδοθεί έκτακτα μέτρα προστασία δημόσιας υγείας κατ΄εφαρμογή κανονιστικής πράξης και για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορονωϊού COVID-19, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος, αρχής γενομένης από τον μήνα Νοέμβριο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο δεύτερο εδάφιο της παρ.1. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ, προσδιορίζονται οι πληγείσες επιχειρήσεις των προηγούμενων εδαφίων ανα Περιφερειακή Ενότητα, ανά κλάδο και ανά μήνα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

8.β. Τα οριζόμενα στην περ α΄ισχύουν και για τις συμβάσεις μίσθωσης κύριας κατοικίας στις οποίες μισθωτής είναι εργαζόμενος ή σύζυγος ή έτερο μέρος σύμφωνου συμβίωσης του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ανεξαρτήτως του επιδημιολογικού επιπέδου της περιφερειακής ενότητας στην οποία εδρεύει ή έχει υποκατάστημα η επιχείρηση.

Άρθρο 2

«Στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, τα οποία από τον μήνα Νοέμβριο και εφεξής, εισπράττουν μειωμένο μίσθωμα κατά 40%, σύμφωνα με διατάξεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, αντί της έκπτωσης του προηγούμενου εδαφίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στη δήλωση φόρου εισοδήματος της ΑΑΔΕ ποσό ίσο με το ήμισυ της μείωσης των μισθωμάτων των μηνών αυτών….Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, δύναται να καθορίζονται οι ειδικότερες διαδικαστικές προϋποθέσεις, η διασταύρωση των στοιχείων, η διαδικασία καταβολής και κάθε άλλο θέμα για την εφαρμογή του παρόντος».

To «spicynews12.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

«Πάγωμα» επιταγών για 75 ημέρες

Στην τροπολογία περιλαμβάνεται επίσης το «πάγωμα» επιταγών για 75 ημέρες για όσους πλήττονται από την πανδημία, για την περίοδο από 6 Νοεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK
Previous Post

Kpατήστε Την Ημερομηνία: Aυτή Τη Mέpα Τoυ Δεκέμβpη «Tελειώvει» Το Lockdown

Next Post

Και γαρίδες με κορωνοϊό! – Τις εντόπισαν στην Κίνα

Related Posts

Τα πάνω – κάτω για τα 12 ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Βίκυ Παγιατάκη
ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα πάνω – κάτω για τα 12 ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Βίκυ Παγιατάκη

7 May 2025
Άση Μπήλιου: Η Σελήνη παίζει περίεργα παιχνίδια – Αστρολογικές προβλέψεις για τα 12 ζώδια
ΔΙΑΦΟΡΑ

Άση Μπήλιου: Η Σελήνη παίζει περίεργα παιχνίδια – Αστρολογικές προβλέψεις για τα 12 ζώδια

7 May 2025
Οι τσιγκούνηδες του ζωδιακού: Τα 4 ζώδια που έχουν “καβούρια” στις τσέπες
ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι τσιγκούνηδες του ζωδιακού: Τα 4 ζώδια που έχουν “καβούρια” στις τσέπες

6 May 2025
Next Post

Και γαρίδες με κορωνοϊό! – Τις εντόπισαν στην Κίνα

Συγκίνησε ο Ισπανός θεραπευτής που έκανε την μπαλαρίνα να «ξαναχορέψει»: Πέθανε ακούγοντας τη μουσική της

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© 2020 SpicyNews

No Result
View All Result
  • Home
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

© 2020 SpicyNews