Η τραγική ιστορία δύο γονέων μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ευθύνες για ένα μωρό είναι πολλές και από τη στιγμή που θα έρθει στον κόσμο, οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να επαναπαύονται, αλλά να βρίσκονται σε μία συνεχή επαγρύπνηση.
Όση χαρά κι αν φέρνει ο ερχομός ενός μωρού στον κόσμο, άλλες τόσες ευθύνες κουβαλά. Ο Ντέρεκ και η Άλι, λοιπόν, μοιράζονται μια τραγική ιστορία για αυτές ακριβώς τις ευθύνες και την προσοχή που πρέπει να δείχνουμε.
Ο Ντέρεκ και η Άλί έχασαν τον 11 εβδομάδων γιο τους, Σέπαρντ, από μία απροσεξία της κοπέλας που κρατούσε εκείνη την ημέρα τον μικρό.
Ο πατέρας του μικρού μοιράστηκε στα social media την ιστορία τους και έφτιαξε και σελίδα στο Facebook με τίτλο «Shepard’sWatch» με σκοπό να αφυπνίσει τους γονείς και να τους επιστήσει την προσοχή πάνω σε αυτό το καθημερινό θέμα.
«Εκείνη την ημέρα, έφυγα νωρίτερα για τη δουλειά. Χαιρέτησα την Άλι και φίλησα τον Σέπαρντ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα του και το χαμόγελό του καθώς με κοίταζε να φεύγω. Εκείνες τις μέρες περνούσε το πρώτο του κρύωμα και ήταν από τις πρώτες φορές που έμενε χωρίς εμάς, σε ένα άλλο σπίτι υπό την επίβλεψη μιας άλλης γυναίκας. Η Άλι ζήτησε από την κοπέλα που θα το πρόσεχε – την οποία μας είχαν συστήσει δικοί μας άνθρωποι – το παιδί να κοιμηθεί σε ένα κρεβάτι με κλίση, λόγω της καταρροής και της μπουκωμένης του μύτης.
Στις 12:51 ακριβώς, η κοπέλα τηλεφώνησε στη σύζυγό μου αναστατωμένη. Είπε, πως ο Shepard δεν ανέπνεε. Κάλεσε γιατρό και αστυνομία, αλλά η γυναίκα μου κατάλαβε με το που μίλησε μαζί τους, ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά
Με πήρε τηλέφωνο. Ήμουν στη μέση του μαθήματος (είμαι δάσκαλος) και το μόνο που άκουσα ήταν, ότι ο Shepard δεν ανέπνεε. Όταν έφτασα, προσπαθούσαν ακόμα να τον επαναφέρουν. Όταν ανέβηκα στο ασθενοφόρο προσπαθούσα να προετοιμαστώ για μια ζωή χωρίς αυτόν. Φτάσαμε στο νοσοκομείο και τον φίλησα στο μέτωπο, ήταν κρύος. Οι γιατροί προσπαθούσαν πολλές ώρες να τον επαναφέρουν, οι αστυνομικοί περίμεναν για να μας κάνουν ερωτήσεις και εμείς έπρεπε να πούμε “αντίο” στο γιο μας».
Η κοπέλα, η οποία ήταν εκπαιδευμένη – όπως έδειχναν συστάσεις και χαρτιά – επέλεξε να τοποθετήσει το παιδί σε ένα καθισματάκι αυτοκινήτου για ύπνο και όχι σε ένα ριλάξ, όπως της είχει υποδείξει η μητέρα. Μάλιστα, το αφήσε εκεί για δύο ολόκληρες ώρες! Και όχι μόνο αυτό. Όπως πληροφορήθηκαν οι γονείς αργότερα, η babysitter είχε λίγες μέρες πριν ενημερωθεί για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει ο ύπνος των παιδιών στα καθισματάκια των αυτοκινήτων
Η κοπέλα που ήταν υπεύθυνη για το παιδί δεν είχε κάποια κάμερα στο σπίτι, για να μπορέσουν να δουν τι ακριβώς συνέβη, ενώ την προσοχή της είχε τραβήξει μια άλλη μαμά που την επισκέφθηκε για να της παραδώσει δύο άλλα παιδιά. Δύο ώρες πέρασαν μέχρι να ελέγξει το παιδί και όταν το έκανε εκείνος είχε μελανιάσει, λόγω της δυσκολίας του να αναπνεύσει.
Οι γονείς ισχυρίζονται ότι όλο αυτό δεν ήταν απλά ένα ατύχημα. Η κοπέλα ήξερε τους κινδύνους που κρύβουν τα καθισματάκια αυτοκινήτων και δύο ώρες είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να αφήσεις ένα μωρό χωρίς έλεγχο.
«Ο θάνατος του Σέπαρντ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος», λένε. Ο «επικίνδυνος» ύπνος είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος, τον οποίο όλοι πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν. Τα καθισματάκια των αυτοκινήτων, λοιπόν, δεν είναι κρεβάτια και όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας, όταν τοποθετούμε εκεί τα μωράκια μας…
πηγη athensmagazine.gr