Στο αποψινό (24/3) επεισόδιο της σειράς του MEGA, Η Γη της Ελιάς, τα πάντα ανατρέπονται. Η Χάιδω αποφασίζει να παντρευτεί τον Λυκούργο για δεύτερη φορά, αλλά όπως θα δούμε στο δημαρχείο θα τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη.
Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς
Επεισόδιο 117
Η Χάιδω και ο Λυκούργος πηγαίνουν στο δημαρχείο πριν τον γάμο κι ανταλλάσσουν όρκους παντοτινής αγάπης. Σύντομα, όμως, διαπιστώνουν ότι στην αίθουσα τελετών τούς περιμένει μια όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη, καθώς ενώ πίστευαν ότι θα είναι σχεδόν μόνοι τους, η αίθουσα είναι γεμάτη από κόσμο… Ο Λυκούργος, έξαλλος μ’ αυτόν που ειδοποίησε όλο τον κόσμο από την Αρεόπολη να παρευρεθεί στο δημαρχείο για τον γάμο του με τη Χάιδω, κάθεται απ’ έξω και προσπαθεί να λύσει το μυστήριο: «Ήθελα να ήξερα ποιος το έκανε αυτό;», λέει εκνευρισμένος και η Ισμήνη αναλαμβάνει την ευθύνη και τελικά πείθει τον πατέρα της να μπει μέσα για να γίνει η τελετή.
Η πρώην σύζυγος του Τιμόθεου τον καλεί στον ξενώνα όπου μένει κι εξακολουθεί να τον πιέζει: «Σε παρακαλώ, αν με θέλεις να βγάλεις τα ράσα και να είμαστε ξανά μαζί κι ευτυχισμένοι», του λέει. Ο Τιμόθεος, ωστόσο, παρότι δείχνει να έχει ακόμα συναισθήματα για εκείνη, αντιστέκεται σθεναρά. Ο Λουκάς βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη μεταφορά των αρχαίων στο Ντουμπάι και αναθέτει στην Κούλα την προετοιμασία του ταξιδιού, η οποία είναι απονήρευτη και δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη της. Οταν όμως το καταλάβει θα είναι ήδη αργά, καθώς θα μπλέξει πολύ άσχημα χωρίς να φταίει. Η Παυλίνα βλέπει τον Χρήστο να μιλάει και υποψιασμένη απ’ όσα της είπε η Αρετή, αρπάζει το τηλέφωνο του Χρήστου και μαθαίνει ότι μιλάει με την πρώην γυναίκα του.
Ταυτόχρονα, η Αρετή συναντά την Αριάδνη στον δρόμο και βρίζονται άγρια, ενώ ο παπάς μαθαίνει από τον Πότη ότι ο Λυκούργος και η Χάιδω παντρεύτηκαν στο δημαρχείο και αμέσως πηγαίνει στον Λουκούργο για να τον επιπλήξει. Ο Λυκούργος, όμως, φέρνει τον Τιμόθεο σε δύσκολη θέση μιλώντας του για την παπαδιά… Έτσι, ο Τιμόθεος κάνει κατάθεση ψυχής στον Λυκούργο και του εξηγεί πώς ακριβώς χώρισε με την παπαδιά και τι συνέβη στο παρελθόν με την απιστία της και την εγκατάλειψη, για να ακολουθήσει η γυναίκα του τον Ιταλό εραστή της: «Καταλαβαίνεις Λυκούργε την ντροπή. Για μένα όντως ήταν σαν να είχε πεθάνει», του λέει.