Ινδία: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Ινδίας μετά από την εμφάνιση πυρετού, ο οποίος σκοτώνει παιδιά!
Μπροστά σε ένα θανάσιμο μυστήριο βρίσκονται οι Αρχές της Ινδίας καθώς 50 παιδιά έχουν χάσει μέχρι στιγμής τις ζωές τους, από πυρετό ο οποίος δεν ξέρει κανείς από που προέρχεται!
Τα περιστατικά εντοπίζονται στην επαρχία Uttar Pradesh και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα παιδιά που ασθενούν παρουσιάζουν πολύ υψηλό πυρετό και εφίδρωση όλη την ημέρα.
Αρκετά από τα παιδιά παραπονιούνται για πόνο στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους και ναυτία ενώ παρουσιάζουν και αφυδάτωση. Σε μερικές περιπτώσεις, έχουν παρατηρηθεί εξανθήματα στα χέρια και στα πόδια.
Όπως αναφέρει το BBC, 50 παιδιά έχουν χάσει τις ζωές τους και εκατοντάδες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της επαρχίας. Κανένα δεν βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.
«Οι ασθενείς στα νοσοκομεία, κυρίως τα παιδιά, πεθαίνουν πολύ γρήγορα», επισημαίνει η Δρ. Νέτα Κουλσρέσθα , ανώτερη αξιωματούχος υγείας της περιφέρειας Φιροζαμπάντ, όπου 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 32 παιδιά, πέθαναν την τελευταία εβδομάδα.
Και όλα αυτά, μετά από το δεύτερο κύμα κορονοϊού, το οποίο «γονάτισε» τη χώρα, με τις υγειονομικές Αρχές να στρέφονται προς την εξεύρεση της προέλευσης του μυστηριώδους πυρετού.
Οι… υποψίες των επιστημών στρέφονται προς τον Δάγκειο πυρετό, ο οποίος προκαλείται από τσίμπημα κουνουπιού, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.
Σύμφωνα με τους Times of India 72 παιδιά επί συνόλου 135 που έχουν νοσήσει, δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή σε κλινική στο Φιροζαμπάντ, ενώ πάνω από τα μισά εξ’ αυτών εμφανίζουν συμπτώματα δάγκειου πυρετού. Μόνον το τελευταίο 24ωρο δώδεκα παιδιά έχασαν τις ζωές τους.
«Μελετάμε την ακριβή αιτία», δήλωσε ο δρ Νεέτα Κουλσρέσθα, αρχίατρος της εν λόγω περιφέρειας προσθέτοντας ότι όλοι οι ασθενείς στα κρατικά νοσοκομεία υποβάλλονται σε τεστ κορωνοίού, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμία σχέση.
«Ασθενείς του ιογενούς πυρετού νοσηλεύονται στις πτέρυγες Covid-19. Γιατροί και νοσηλευτές είναι σε κατάσταση συναγερμού καθώς η ένταση του πυρετού προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Πολλά παιδιά χρειάζονται έως και δύο εβδομάδες για να αναρρώσουν», σημείωσε ο δρ Χανσράτζ Σινγκ, αρχίατρος στο Firozabad Medical College
Πηγή: iefimerida.gr