Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να καίτε ένα φύλλο δάφνης στο σπίτι σας.
Εξαιτίας των προκλήσεων που συναντάμε καθημερινά, καταλήγουμε να έχουμε νεύρα και να είμαστε αγχωμένοι.
Αυτό που συστήνει το συγκεκριμένο άρθρο για να μειώσουμε το άγχος μας είναι απλά καταπληκτικό.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάψετε ένα φύλλο δάφνης και να χαλαρώσετε για 5 λεπτά.
Μπορεί να ακούγεται αδύνατον, αλλά η δάφνη έχει χαλαρωτικές ιδιότητες.
Ένας Ρώσος επιστήμονας με το όνομα Gennady Malakhoc ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τις αγχολυτικές ιδιότητες της δάφνης, ενώ μαγείρευε.
Παρατήρησε το αίσθημα χαλάρωσης που βίωσε ενώ προετοίμαζε ένα γεύμα.
Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται επίσης στην αρωματοθεραπεία και για διάφορες δερματικές παθήσεις.
Το μόνο που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φυσική μέθοδο για να ανακουφίσετε το άγχος, είναι να πάρετε ένα ξερό φύλλο δάφνης και να το κάψετε στο χώρο που βρίσκεστε.
Βγείτε από το δωμάτιο και ξαναμπείτε στο χώρο μετά από 10 λεπτά για να βιώσετε την ήρεμη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.
Μοιραστείτε αυτό το χρήσιμο άρθρο με τους φίλους σας!
***Τα οφέλη των φύλλων δάφνης
Θεραπευτικές ιδιότητες:
Το αφέψημα της δάφνης, που μπορούμε να φτιάξουμε βράζοντας σε ένα φλιτζάνι νερό 2-3 φυλλαράκια για δέκα λεπτά, χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της αϋπνίας και της έντασης. Το ίδιο αφέψημα θεωρείται χρήσιμο και σε περιπτώσεις δυσπεψίας και ανορεξίας, ενώ συγχρόνως τα φύλλα της δάφνης πιστεύεται ότι διαθέτουν στυπτικές, αντιδιαρροϊκές, διουρητικές και εφιδρωτικές ιδιότητες. Μπορούμε να πιούμε ως τρία φλυτζάνια τσαγιού τη μέρα.
Για τον πονόλαιμο αλλά και τις στοματικές μολύνσεις μπορούμε επίσης να κάνουμε γαργάρες με το παραπάνω αφέψημα, ενώ τα επιθέματα με κομπρέσες με νερό όπου έχουμε βράσει δέκα φύλλα δάφνης ενδέχεται να καταπραΰνουν και τα αποστήματα.
Εξωτερική χρήση:
- – Δάφνη για υπέροχα μαλλιά!
Αν τα μαλλιά μας πέφτουν ή είναι θαμπά, ξεβγάζουμε μετά το λούσιμο με νερό στο οποίο έχουμε βράσει φύλλα δάφνης και θα εκπλαγούμε με τη λάμψη τους!
Για να σκουρύνουμε το χρώμα τους σε περίπτωση που έχουν αρχίσει να ασπρίζουν, βράζουμε 150 γρ. φρέσκα δαφνόφυλλα, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και λουζόμαστε για 15 μέρες.
- – Υπό μορφή καταπλάσματος το χρησιμοποιούμε σε μώλωπες, δύσκαμπτους μυς, διαστρέμματα, στο βήχα, σε κρυολογήματα, θωρακικές λοιμώξεις και στοματικά έλκη.
- – Η σκόνη των φύλλων όταν πουδράρεται πάνω σε έλκη επιταχύνει την επούλωση τους.
- – Επίσης χρησιμοποιούμε τοπικά σκόνη ξερών δαφνόφυλλων για να σταματήσουμε την αιμορραγία της μύτης.
- – Υπό μορφή αλοιφής βοηθά εναντίον των ρευματισμών.
- – Το αιθέριο έλαιο της δάφνης βοηθά στη συγκέντρωση όταν διαβάζουμε:
Αν βάλουμε λίγες σταγόνες σε έναν αρωματιστή και το τοποθετήσουμε στο δωμάτιο που διαβάζουμε βοηθά στην καλύτερη απόδοση. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί αν το εισπνεύσουμε αρκετές ώρες μετά δεν θα κοιμηθούμε εύκολα λόγω της υπερδιέγερσης που προκαλεί.
*Δεν χρησιμοποιούμε σκέτο δαφνόλαδο επάνω στο δέρμα μας γιατί πιθανόν να μας δημιουργήσει κοκκινίλες, αλλά το απλώνουμε πρώτα σε ένα βαμβακερό πανί για να μειωθεί η δράση του
Δάφνη στην κουζίνα:
Τα φύλλα της δάφνης χρησιμοποιούνται στην μεσογειακή κουζίνα ως άρτυμα για να νοστιμίζουν όσπρια, ψαρικά, σάλτσες και κρέατα:
- – Σε γυάλινο βάζο τοποθετούμε χοντρό αλάτι και φύλλα δάφνης. Το χρησιμοποιούμε για να αλατίζουμε κοκκινιστό κρέας.
- – Φτιάχνουμε σακουλάκια τούλινα από μπομπονιέρες. Βάζουμε μέσα φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλας και ό τι άλλο μπαχαρικό ταιριάζει στο φαγητό που μαγειρεύεται. Το δένουμε με φύλλο από φρέσκο κρεμμυδάκι και το αφήνουμε να βράσει, αφήνοντας τη μυρωδιά του να διαρρεύσει…
- – Όταν βράζουμε κουνουπίδι ή μπρόκολο ρίχνουμε στο νερό 2 φύλλα δάφνης για να μειωθεί η μυρωδιά.
- – Για να προστατεύσουμε το αλεύρι, τις σταφίδες ή τα ξερά σύκα που έχουμε στο ντουλάπι μας από διάφορα ζωύφια, βάζουμε σε κάθε συσκευασία 1 φύλλο δάφνης.
- – Το εκχύλισμα και το λάδι των φύλλων δάφνης χρησιμοποιείται σαν φυσικό άρωμα σε βερμούτ, παγωτά , γλυκά, προϊόντα αρτοποιίας, κονσέρβες κρέατος και σούπες, ζυμαρικά σε ζαχαρωτά και τσίχλες.
*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το spicynews12.eu δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.
Πηγή :fumara.gr