Μπροστά στην περίεργη αυτή έκπληξη ήρθε παραγωγός στην Ιεράπετρα, όταν πήγε να ποτίσει τα κηπευτικά του
Αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθε παραγωγός κηπευτικών στην Ιεράπετρα.
Ο λόγος για τον κ. Νίκο Κακουλάκη, ο οποίος καλλιεργεί κηπευτικά σε θερμοκήπιο στην περιοχή μεταξύ Κεντριού και Καπιστρίου βόρεια της Ιεράπετρας, όπου και ζει.
Όπως ο ίδιος περιγράφει έκπληκτός, όταν πήγε να ποτίσει τα κηπευτικά του και δεν είχε νερό το δίκτυο του, σκέφτηκε πως θα έπρεπε να κάνει εξαέρωση στο δίκτυο από μια άλλη βάνα που δεν έχει συνδεθεί με υδρόμετρο και χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό από τους τεχνικούς του ΤΟΕΒ…
Ωστόσο όπως ο ίδιος αναφέρει:
«Όταν άνοιξα τη βάνα, είδα ότι έτρεχε λίγο σκουρόχρωμο νερό και νόμισα ότι ήταν βουλωμένη ίσως από φερτές ύλες. Όταν απομακρύνθηκα όμως είδα ότι η γάτα μου είχε στο στόμα της ένα ψάρι αν και βρισκόμαστε 10 χιλιόμετρα μακρά από τη θάλασσα. Επέστρεψα στη βάνα που είχα αφήσει ανοικτή για να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας και διαπίστωσα ότι μαζί με το σκούρο νερό έβγαζε και αρκετά ψάρια μέτριου μεγέθους. Έβαλα τα ψάρια που δεν έφαγε η γάτα στο ψυγείο και άρχισα να ψάχνω πρώτα πως βρέθηκαν τα ψάρια μέσα στο δίκτυο της δεξαμενής άρδευσης του ΤΟΕΒ και μετά τι έχει συμβεί με το δίκτυο και δεν έχει νερό να ποτίσω την καλλιέργεια μου», μας είπε ο Νίκος Κακουλάκης.
Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον διευθυντή του ΤΟΕΒ Λευτέρη Μυλωνάκη.
Σε σχετική ερώτηση που του θέσαμε, αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα που παρατηρείται, μας απάντησε ότι, «την Πέμπτη οι τεχνικοί μας είχαν κλείσει την παροχή του νερού από το φράγμα Μπραμιανών προς τις δεξαμενές, για να επισκευάσουν ένα μεγάλο σπάσιμο στον κεντρικό αγωγό βόρεια της πόλης. Οι αγρότες συνέχισαν να ποτίζουν κηπευτικά και ελαιόδεντρα με αποτέλεσμα να αδειάσουν εντελώς οι δεξαμενές. Από ότι φάνηκε κάποιος πολίτης είχε ρίξει μέσα στην δεξαμενή του Καπιστρίου ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν και όταν η στάθμη του νερού έφτασε στον πυθμένα της δεξαμενής, τα ψάρια πέρασαν μέσα στο δίκτυο διανομής και έφτασαν μέχρι τα θερμοκήπια των παραγωγών που βρίσκονται κοντά στο Καπίστρι και στο Κεντρί. Πάντως τέτοια ψάρια χρησιμοποιούμε ευρέως σε δεξαμενές νερού, γιατί μας τις καθαρίζουν από τα βούρκα », πρόσθεσε ο κ Μυλωνάκης.
Πηγή: neakriti.gr