Η οικογένεια Λαιμού στρέφεται κατά των νοσοκομείων στο Λονδίνο μετά τον θάνατο της 30χρονης Μαρίσσας, κόρης του Διαμαντή και της Μπέσσυς Λαιμού, καταγγέλλοντας ότι η αμέλεια των γιατρών οδήγησε στον θάνατο την κόρη τους. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Μαρίσσα μεταφέρθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, ενώ άφησε την τελευταία της πνοή στο διαμέρισμά της την επόμενη μέρα.
Στη δικαιοσύνη η οικογένεια Λαιμού
Η 30χρονη είχε αρχίσει να αισθάνεται αδιαθεσία στις 9 Σεπτεμβρίου, επιστρέφοντας από διακοπές στο Πόρτο Χέλι. Εμφάνισε υψηλό πυρετό, ζάλη και φαγούρα, ενώ η κατάστασή της επιδεινώθηκε μέσα στη νύχτα. Αν και ασθενοφόρο κατέφθασε στο σπίτι της και οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν σοβαρό πυρετό, η ίδια αποφάσισε να παραμείνει στο σπίτι, προγραμματίζοντας περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.
Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε το Leaders in Oncology Care (LOC), όπου είχε νιώσει ασφάλεια λόγω προηγούμενης χημειοθεραπείας. Εκεί της χορηγήθηκαν ενδοφλέβια αντιβιοτικά και αντισταμινικά, ενώ οι γιατροί αποφάσισαν τη μεταφορά της στο University College London Hospital (UCLH). Σύμφωνα με την οικογένεια, στο UCLH η 30χρονη εξετάστηκε μόνο από νοσοκόμες, οι οποίες χορήγησαν ορό και έκαναν εξετάσεις αίματος, χωρίς να παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.
Η Μαρίσσα έλαβε εξιτήριο το απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου, αν και η κατάσταση της υγείας της παρέμενε σοβαρή. Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, η οικονόμος της οικογένειας την βρήκε νεκρή στο διαμέρισμά της. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι εάν η Μαρίσσα είχε παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση, θα μπορούσε να σωθεί. Όπως αναφέρει φίλος της οικογένειας στη Daily Mail, «Είναι αμέλεια. Κανένας γιατρός δεν εξέτασε τη Μαρίσσα. Μόνο οι νοσοκόμες την είδαν, της έκαναν τις εξετάσεις αίματος και τις έδωσαν στον γιατρό, ο οποίος είπε ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο, αυτό είναι όλο. Η μητέρα της Μαρίσα, η Μπέσσυ, πιστεύει ότι η κόρη της πέθανε εξαιτίας τους. Δεν έπρεπε να την αφήσουν να φύγει, σίγουρα. Αν δεν ήταν τόσο επείγον, ο ογκολόγος της δεν θα την είχε στείλει με ασθενοφόρο, θα της είχαν πει να πάει με Uber ή να πάει αργότερα. Ήταν επείγον. Δεν το αντιμετώπισαν με τη σοβαρότητα που έπρεπε».