• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Tuesday, May 13, 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • Ελλάδα
  • Θρησκεία
  • Gossip
  • Κόσμος
  • Υγεία
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Συνταγές
  • Stories
  • Διατροφή
No Result
View All Result
spicynews12
spicynews12
No Result
View All Result

Μητσοτάκης: Οι περιουσίες θα αποκατασταθούν- Οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχθούν αμέσως αναδασωτέες

6 August 2021
in ΔΙΑΦΟΡΑ
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

VIRALΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανσέληνος στον Σκορπιό: Πως επηρεάζονται τα 12 ζώδια σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη

Πανσέληνος στον Σκορπιό: Πως επηρεάζονται τα 12 ζώδια σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη

12 May 2025
3 ζώδια που επιτέλους ανταμείβονται – Μπαίνουν σε μια πιο φωτεινή περίοδο

3 ζώδια που επιτέλους ανταμείβονται – Μπαίνουν σε μια πιο φωτεινή περίοδο

10 May 2025

Οι πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία είναι τεραστίων διαστάσεων και προτεραιότητα είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο αποψινό διάγγελμά του προς τους πολίτες για τις φωτιές.

«Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς στις συνθήκες αυτές η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως οι περιουσίες θα αποκατασταθούν και οι γεωργοί θα αποζημιωθούν.

«Στους συμπολίτες μας που είναι δικαιολογημένα θυμωμένοι, οργισμένοι, γιατί έχασαν τις περιουσίες τους θέλω να τους πω ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Όπως ήταν δίπλα στους πολίτες που χτυπήθηκαν από τον «Ιανό» και από άλλες πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Οι περιουσίες θα αποκατασταθούν και οι γεωργοί μας θα αποζημιωθούν. Και φυσικά οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχθούν αμέσως αναδασωτέες, όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα.»

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για απειλητική νύχτα σχολιάζοντας πως «δυστυχώς, τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας». Εξήγησε πως η αυριανή πρόγνωση του καιρού προβλέπει ισχυρούς δυτικούς ανέμους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Έκανε λόγο για συνθήκες πρωτόγνωρες «καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη.»

Αναλυτικά το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Αντιμετωπίζουμε στην πατρίδα μας μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Όπως, δυστυχώς συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες. Μετά από 10 ημέρες καύσωνα καλούμαστε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα δεκάδες δασικές πυρκαγιές. Τρεις από αυτές, στην Αττική, στην Εύβοια και στην Ηλεία είναι τεραστίων διαστάσεων και έντασης.

Η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη.

Ο κρατικός μηχανισμός και ειδικά οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής, έχουν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οφείλουμε να τους δείξουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας, αναγνωρίζοντας ότι μερικές φορές τους ζητάμε να κάνουν πράγματα που απλά ξεπερνούν τις δυνάμεις τους.

Δυστυχώς, τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική. Αύριο περιμένουμε ισχυρούς Δυτικούς Ανέμους σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Μιλάμε για συνθήκες πρωτόγνωρες καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη.

Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Σας ζητώ να περιορίσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Αν δοθεί εντολή εκκένωσης από κάποια περιοχή, σας παρακαλώ να συμμορφωθείτε. Τα σπίτια ξαναχτίζονται και τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν αναπληρώνεται.

Και σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Κράτος, αυτοδιοίκηση, εθελοντές, πολίτες, όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Θα υπάρξει χρόνος και για κριτική και για αυτοκριτική. Αλλά όχι τώρα.

Στους συμπολίτες μας που είναι δικαιολογημένα θυμωμένοι, οργισμένοι, γιατί έχασαν τις περιουσίες τους θέλω να τους πω ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Όπως ήταν δίπλα στους πολίτες που χτυπήθηκαν από τον «Ιανό» και από άλλες πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Οι περιουσίες θα αποκατασταθούν και οι γεωργοί μας θα αποζημιωθούν. Και φυσικά οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχθούν αμέσως αναδασωτέες, όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα.

Τέλος, έχουμε χρέος να θωρακίσουμε την πατρίδα μας απέναντι στην πραγματικότητα της Κλιματικής Αλλαγής. Δεν ψάχνω ούτε για άλλοθι ούτε για δικαιολογίες. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην οργάνωση του κράτους, αλλά αυτά δεν αρκούν όταν έχεις απέναντί σου ένα φυσικό φαινόμενο τέτοιας έκτασης.

Τις τελευταίες μέρες δώσαμε μάχες που κερδίσαμε και άλλες που χάσαμε. Η πολιτεία θα προσπαθεί κάθε μέρα να γίνεται καλύτερη. Είναι ανάγκη και οι πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι.

To «spicynews12.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

πηγη: lifo.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK
Previous Post

Νεκρός από ανακοπή ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος

Next Post

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σύλληψη ενός 30χρονου για εμπρησμό από πρόθεση στη Μεσσηνία

Related Posts

Πανσέληνος στον Σκορπιό: Πως επηρεάζονται τα 12 ζώδια σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη
ΔΙΑΦΟΡΑ

Πανσέληνος στον Σκορπιό: Πως επηρεάζονται τα 12 ζώδια σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη

12 May 2025
3 ζώδια που επιτέλους ανταμείβονται – Μπαίνουν σε μια πιο φωτεινή περίοδο
ΔΙΑΦΟΡΑ

3 ζώδια που επιτέλους ανταμείβονται – Μπαίνουν σε μια πιο φωτεινή περίοδο

10 May 2025
Τα πάνω – κάτω για τα 12 ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Βίκυ Παγιατάκη
ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα πάνω – κάτω για τα 12 ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Βίκυ Παγιατάκη

7 May 2025
Next Post

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σύλληψη ενός 30χρονου για εμπρησμό από πρόθεση στη Μεσσηνία

Φωτιά στην Κρήτη: Κοντά στα σπίτια του οικισμού Γουρνών Τεμένους οι φλόγες

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© 2020 SpicyNews

No Result
View All Result
  • Home
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

© 2020 SpicyNews