Η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει στη Μύκονο, με πολλούς επαγγελματίες του νησιού να κάνουν λόγο για… κορωνοπάρτι σε βίλες, που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ελέω κορωνοϊού.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς, πάντως, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής μονάδας της γγ Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, ερωτηθείς για πληροφορίες και καταγγελίες που υπάρχουν σχετικά με προπαρασκευαστικές ενέργειες για την διοργάνωση κορωνοπάρτι στη Μύκονο, καθώς και σε άλλα νησιά, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας απόψε ότι αυστηροποιείται το πλαίσιο ελέγχου για τέτοιου είδους καταστάσεις.
Η ειδική μονάδα ελέγχου της γγ Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την αστυνομία θα εντείνουν τους ελέγχους τόσο σε νησιά, όσο και στην ηπειρωτική χώρα.
Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, παράνομα πάρτι σημαίνει διασπορά, διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων, αύξηση κρουσμάτων σημαίνει συρροές, συρροές σημαίνει μέτρα, δηλαδή κλείσιμο δραστηριοτήτων, δηλαδή τεράστια ζημιά στις τουριστικές περιοχές. Κάλεσε, δε, όλους να λάβουν τα μέτρα τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Αυτοί που θα επιχειρήσουν να παρανομήσουν, να μην είναι οι ίδιοι που θα ρίχνουν το ανάθεμα όταν θα επιβάλουμε μέτρα» για την αντιμετώπιση έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού, υπογράμμισε.
Το σχέδιο «Μύκονος» της Αστυνομίας
Έξαρση φαίνεται να υπάρχει στα κορωνοπάρτι το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την ΕΛΑΣ να έχει ετοιμάσει ένα υπηρεσιακό σχέδιο με την ονομασία «Μύκονος», λόγω των αρκετών περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί στο νησί των ανέμων, χωρίς να συμβαίνει αυτό όμως μόνο εκεί.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ομάδα κρούσης που θα δημιουργηθεί θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
– 10μελείς ομάδες κρούσης (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)
– Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
– Drones περιπολιών
– Κέντρο επιχειρήσεων
– «Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μύκονο έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες στα σοκάκια, ενώ έχουν επιστρατευτεί 15 drones που θα πετούν πάνω από ύποπτα σημεία και θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων έτσι ώστε αν όντως διαπιστωθεί ότι διοργανώνεται κορωνοπάρτι να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση.
Αντίστοιχες ενέργειες αναμένονται και σε άλλα νησιά, όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Πάρος, με βίλες, ταράτσες και πεζόδρομους να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, καθώς σε αυτά τα μέρη παρατηρείται η διοργάνωση αρκετών κορωνοπάρτι.