ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ: Ο Άγιος Παΐσιος εμφανίστηκε στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Σεϊδανάγιας. Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας. Αδελφοί δεν είναι εύκολο να γράφεις κάτι θαυμαστό που είναι χειροπιαστό γιατί το ομολογεί η ίδια η Γερόντισσα Ακυλίνα που είναι Ηγουμένη στο Παγκοσμίου Ορθόδοξης Ιστορικής φήμης Μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊδανάγιας πλησίον της Δαμασκού.
Ουσιαστικά έρχεται η Γερόντισσα Ακυλίνα από την Εμπόλεμη – Αιματωβαμμένη και Μαρτυρική Συρία με τους νέους Νεομάρτυρες της εποχής μας…
Έρχεται Θεία Οικονομία στην Ελληνική Συνοριογραμμή μας στον Έβρο, στην ακριτική Αλεξανδρούπολη και στο Πανεπιστήμιο της για ιατρικούς λόγους που εκθέτει η ιδία και τότε της παρουσιάζεται κατ όναρ ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στις 7 Οκτωβρίου 2017.
ΤΗΝ παροτρύνει ο ΑΓΙΟΣ να τον βρει στο « σπίτι του», στο γνωστό πανέμορφο εκκλησάκι της περιοχής του Μαίστρου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης που τιμάται στην μνήμη των Αγιορειτών Πατέρων και του ιδίου.
Αυτά μας τα πληροφόρησαν αυτόπτες μάρτυρες και τα είδαμε σε βίντεο που κυκλοφορεί.
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι οικουμενική και ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης αγκαλιάζει και την Συρία.
Είναι τόσο ζωντανός ο Άγιος που για να διευκολύνει την Ηγουμένη Ακυλίνα στην προσπάθεια ανεύρεσης του συγκεκριμένου χώρου, της παρουσιάζει το Εκκλησάκι αυτό μέσα σε ΦΩΣ και μαζί τον άνθρωπο που το ανοικοδόμησε, τον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο λέγοντας της:
Αυτό είναι σπίτι μου. Και αυτό το παιδί μου, είναι γιός μου. Θα το δεις.
Όπως ακούγεται στο βίντεο.
Η συνάντηση γίνεται και τυχεροί όσοι παραβρέθηκαν εκεί σε μοναδικές πνευματικές στιγμές που ακουμπούσε ο Ουρανός την Γη με τα θαυμάσια του.
Μικρά παιδάκια και μεγάλοι άκουγαν από την ευλογημένη αυτή Γερόντισσα που διακονεί την Ιστορική Ιερά Μονή της της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας που ανοικοδομήθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό…
Άκουγαν στην λουλουδιασμένη απλωταριά του προαύλιου χώρου, από τα ίδια τα χείλη της Ηγουμένης Ακυλίνας τα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου και συγκεκριμένα το Θαύμα που έκανε η Παναγία μας και συνετάραξε την Οικουμένη με τον κατασφαγμένο Σαουδάραβα μεγιστάνα από τον ταξιτζή – Σύριο δολοφόνο που έκρυψε τα κομμάτια του σώματος του στο πορτ-μπαγκαζ τα οποία συνέρραψε η ΘΕΟΤΟΚΟΣ και τον επανέφερε στην ζωή θαυματουργικά.
Είναι πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που περιγράφεται αυτό το ΘΑΥΜΑ όχι από κάποιον που το άκουσε αλλά από κάποιον που το έζησε σαν μάρτυρας για αυτό και έχουμε σήμερα τόσες λεπτομέρειες…
Όπως όταν οι αστυνομικοί την στιγμή που άνοιξαν το πόρτ -μπαγκάζ στο Ταξί που έκρυψε ο δολοφόνος το κομματιασμένο θύμα του, άκουσαν την φωνή της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Κλείστο, ακόμα δεν τελείωσα (την συρραφή).
Αδελφοί σταματάει το μυαλό και το δικό μας το χέρι να προσπαθούμε να περιγράψουμε τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ, όπως ακούγονται και θεώνται στο βίντεο.
Ιερά Μονή Σεϊδανάγιας
Η ιερά μονή της Σεϊδανάγιας βρίσκεται στον Ορθόδοξο χριστιανικό τομέα της παλαιάς πόλεως της Ιερουσαλήμ στ’ αριστερά της οδού του Μαρτυρίου και όχι μακρυά από τη μονή του Αγίου Χαραλάμπους. Βρίσκεται δίπλα στη Μονή του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου και είναι γυναικείο μοναστήρι.
Η μονή της Σεϊδανάγιας αποτελείται από ένα συγκρότημα πολλών κτισμάτων (κελλίων) τα οποία ανοίγουν στην εσωτερική αυλή. Το καθολικό της μονής που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του συγκροτήματος είναι αφιερωμένο στην Υπαπαντή του Κυρίου. Στις πηγές αναφέρεται και σαν μοναστήρι της Αγίας Άννης ή Σεϊδανάγια (=της Αγίας Δεσποίνης). Μαρτυρείται δε ως γυναικεία μονή. Λέγει σχετικά στο προσκυνητάριόν του ο Βενιαμίν Ιωαννίδης: «Το της Αγίας Άννης μοναστήριον οι εντόπιοι χριστιανοί μετέβαλον εις άλλην κλήσιν Σεϊδανάγια καλέσαντες εκ τινος μονής γυναικών κειμένης εις τα μέρη της Δαμασκού και αυτής ούτω Σεϊδανάγια καλούμενη (δηλ. της Αγίας Δεσποίνης).
Η δε αιτία της τοιαύτης κλήσεως, έχει πατροπαραδότως μεταξύ των Ιερουσολυμιτών ορθοδόξων ούτως: Εις το εγγύς της Δαμασκού ρηθέν γυναικείον μοναστήριον Σεϊδανάγια ην μικρά εικών της Θεοτόκου, θαυματουργός. Αύτη εν μια ημέρα εκ μεν του μοναστηρίου εκείνου αφανής εγένετο, ευρέθη δε εν τω εν Ιερουσαλήμ μονηδρίω τούτω της Αγίας Άννης, έκπαλαι όντι οικητήριον μοναζουσών ορθοδόξων. Ευρέθη δε ιστάμενη εις τα βόρεια της μονής ταύτης όπου τανύν.
Άλλες πληροφορίες για την μονή της Σεϊδανάγιας έχομεν από το βιβλίο του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Τιμοθέου Β’ (Ιεροσόλυμα 1932), όπου αναφέρεται ότι εκαλείτο Σεϊδανάγια υπό των εντοπίων, οι οποίοι επίστευαν ότι εκεί ευρέθη η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας αφού μετακινήθηκε κατά θαυμαστόν τρόπον από την ιερά μονή της Παναγίας Σεϊδανάγιας παρά την Δαμασκόν.
Μπαίνοντας κανείς στην μονή περνά από χαμηλή εξωτερική πύλη, η οποία φέρει την επιγραφή Ελληνορθόδοξον Πατριαρχείον Ιεροσολύμων ιερά μονή Σεϊδανάγιας και τον οδηγεί στην εσωτερική αυλή δια μέσου στενού διαδρόμου. Μόλις προχωρήση στ’ αριστερά υπάρχει ευρύχωρη στοά η οποία οδηγεί στον κυρίως ναό, το καθολικό.
ΠΗΓΗ : ekklisiaonline.gr