• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Tuesday, May 13, 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • Ελλάδα
  • Θρησκεία
  • Gossip
  • Κόσμος
  • Υγεία
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Συνταγές
  • Stories
  • Διατροφή
No Result
View All Result
spicynews12
spicynews12
No Result
View All Result

Ραγδαίες εξελίξεις Σκληρή δήλωση Μακρόν: « Μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι Τούρκοι »

28 August 2020
in ΔΙΑΦΟΡΑ
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

VIRALΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανσέληνος στον Σκορπιό: Πως επηρεάζονται τα 12 ζώδια σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη

Πανσέληνος στον Σκορπιό: Πως επηρεάζονται τα 12 ζώδια σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη

12 May 2025
3 ζώδια που επιτέλους ανταμείβονται – Μπαίνουν σε μια πιο φωτεινή περίοδο

3 ζώδια που επιτέλους ανταμείβονται – Μπαίνουν σε μια πιο φωτεινή περίοδο

10 May 2025

Με μια ιδιαίτερα αυστηρή δήλωση, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η χώρα του σκληραίνει τη στάση της με φόντο τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Άγκυρα σέβεται μόνο λόγια που συνοδεύονται από πράξεις».

«Σε ό,τι αφορά την κυριαρχία στη Μεσόγειο, οφείλω να είμαι συνεπής σε έργα και λόγια. Μπορώ να σας πω πως οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται και σέβονται μόνον κάτι τέτοιο. Εάν λες λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις… Αυτό που η Γαλλία έπραξε φέτος το καλοκαίρι ήταν σημαντικό: είναι μια πολιτική “κόκκινων γραμμών”. Την εφάρμοσα στη Συρία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν έρχεται στον απόηχο της κατάρτισης από πλευράς Ε.Ε. του καταλόγου με τις προτεινόμενες κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας, σε περίπτωση που η τουρκική εμμείνει στη στάση της και δεν αμβλύνει τις προκλητικές κινήσεις αλλά και την επιθετική ρητορική της.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με μια νέα «εμπρηστική» ανακοίνωση, απάντησε στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας – μεταξύ άλλων πως οι απειλές της Ε.Ε. να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να συνεχίσει τις γεωτρήσεις. Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδίκασε τις αποφάσεις αυτές, υποστηρίζοντας ότι «η Ε.Ε. δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασκεί κριτική και να απαιτεί από την Τουρκία να τερματίσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες σε δικά της χωρικά ύδατα».

Αυτές είναι οι κυρώσεις που εξετάζει η ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι αν επιμείνει στην προκλητική της συμπεριφορά στην Αν. Μεσόγειο, τότε η ΕΕ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κυρώσεις, στέλνουν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στο Βερολίνο.

Στο τέλος των συζητήσεών, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Ζοζέπ Μπορέλ παρουσίασε προφορικά στους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών ένα σχέδιο κυρώσεων το οποίο αναμένεται να επικαιροποιηθεί και να υποβληθεί προς έγκριση στους ηγέτες των χωρών της ΕΕ στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η λίστα «Μπορέλ» προβλέπει την ενεργοποίηση των εξής κυρώσεων προς την Τουρκία σε περίπτωση ο Ερντογάν δεν προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο.

Η λίστα των κυρώσεων που θα συζητηθεί εκτενώς στις 24 με 25 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1. Περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση συνέχισης παράνομων γεωτρήσεων σε Ανατολική Μεσόγειο.

2. Καταχώρηση πλοίων που εμπλέκονται σε παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες.

3. Τομεακές κυρώσεις (πωλήσεις, προμήθειες, εξαγωγή υλικού σχετικά με έρευνες στον ενεργειακό τομέα, μεταφορά τεχνολογίας και προϊόντων)

4. Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (τραπεζικός και βιομηχανικός τομέας) – απαγόρευση δανεισμού σε Τουρκιά από κρατικές τράπεζες

5. Δυνατότητα για μείωση ευρωπαϊκών κονδυλίων

6. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τουρκίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, δυνατότητα εξέτασης απαγόρευσης ταξιδιών (travel ban)

7. Να ενισχυθούν περαιτέρω οι καταχωρήσεις για ενέργειες Τουρκίας σε θαλάσσιες ζώνες ΚΔ και Ελλάδας σε υφιστάμενο καθεστώς κυρώσεων κατά Τουρκίας.

Μπορέλ σε Τουρκία: «Να απέχει από μονομερείς ενέργειες»

«Είμαστε ξεκάθαροι και αποφασισμένοι σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών συμφερόντων και την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, καλώντας την Τουρκία «να απέχει από μονομερείς ενέργειες».

«Η Τουρκία πρέπει να απέχει από μονομερείς ενέργειες. Αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος. Θέλουμε να βρούμε δρόμο προς μια πιο υγιή σχέση, προς όφελος τόσο της ΕΕ όσο και της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Μπορέλ μετά το τέλος του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ του οποίου προήδρευσε και τόνισε ότι θα πρέπει να βαδίσουμε σε μια «λεπτή γραμμή» ανάμεσα στη διατήρηση ενός πραγματικού χώρου για διάλογο και στην παρουσίαση συλλογικής δύναμης στην υπεράσπιση των κοινών μας συμφερόντων.

«Θέλουμε να δώσουμε μια σοβαρή ευκαιρία στον διάλογο», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την εκτίμησή του για την διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και ο ίδιος θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να δημιουργήσει «χώρο για διαπραγματεύσεις για όλα τα θέματα της περίπλοκης και δύσκολης σχέσης με την Τουρκία».

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι υπάρχει αυξανόμενη ενόχληση για την συμπεριφορά της Τουρκίας και θα δοθεί η εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου στον κατάλογο κυρώσεων να προστεθούν ονόματα που πρότεινε η Κυπριακή Δημοκρατία. Αν δεν υπάρξει πρόοδος στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης, «μπορεί να αναπτυχθεί μια λίστα με περαιτέρω περιοριστικά μέτρα», η οποία θα τεθεί προς συζήτηση στην Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου.

To «spicynews12.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK
Previous Post

Συγχαρητήρια – Αυτός είναι ο πρώτος των πρώτων στις φετινές Πανελλαδικές

Next Post

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Έρχεται καύσωνας – Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

Related Posts

Πανσέληνος στον Σκορπιό: Πως επηρεάζονται τα 12 ζώδια σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη
ΔΙΑΦΟΡΑ

Πανσέληνος στον Σκορπιό: Πως επηρεάζονται τα 12 ζώδια σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη

12 May 2025
3 ζώδια που επιτέλους ανταμείβονται – Μπαίνουν σε μια πιο φωτεινή περίοδο
ΔΙΑΦΟΡΑ

3 ζώδια που επιτέλους ανταμείβονται – Μπαίνουν σε μια πιο φωτεινή περίοδο

10 May 2025
Τα πάνω – κάτω για τα 12 ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Βίκυ Παγιατάκη
ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα πάνω – κάτω για τα 12 ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Βίκυ Παγιατάκη

7 May 2025
Next Post

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Έρχεται καύσωνας - Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

O μυστικός γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη - Για τον γάμο, γνώριζαν μόνο 5-6 στενοί φίλοι του ζευγαριού

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© 2020 SpicyNews

No Result
View All Result
  • Home
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

© 2020 SpicyNews