Το σχόλιο του δημοσιογράφου για την άγρια επίθεση σε υπάλληλο καθαριότητας
Ο Τάσος Δούσης, γνωστός για τον αιχμηρό του λόγο και την ευθύτητα με την οποία σχολιάζει την επικαιρότητα, τοποθετήθηκε με οργή για τον άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Κυψέλη. Όπως πάντα, χωρίς φιλτράρισμα και με τη χαρακτηριστική του ευθύτητα, καταδίκασε απερίφραστα το βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουνίου στην οδό Νιόβης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, τρεις επιβαίνοντες σε ΙΧ όχημα επιχείρησαν να παρακάμψουν απορριμματοφόρο την ώρα της αποκομιδής. Όταν οι εργαζόμενοι τούς ζήτησαν να περιμένουν για λόγους ασφαλείας, οι επιβάτες όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν, αλλά επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα στον έναν υπάλληλο, χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές. Ο Τάσος Δούσης, μέσα από δημόσια τοποθέτησή του, εξέφρασε την αγανάκτησή του τόσο για τη βιαιότητα της επίθεσης όσο και για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει άμεση τιμωρία των δραστών.
Η ανάρτηση του Τάσου Δούση για τον ξυλοδαρμό στην Κυψέλη
«Κυψέλη: Η στιγμή του ξυλοδαρμού του υπαλλήλου καθαριότητας του δήμου Αθηναίων! Ρε ζώα ρε καθάρματα ρε πάτε καλά? Θα βγαίνουμε από το σπίτι μας με αλεξίσφαιρο και κράνος επειδή κάποιοι έχουν αλλεργία να εφαρμόσουν τον νόμο στην χώρα μας.
Άκου λέει το Σάββατο, 7 Ιουνίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην οδό Νιόβης στην Κυψέλη, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αχαρνών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων, «ένα ΙΧ όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις επιβάτες, επιχείρησε να προσπεράσει απορριμματοφόρο κατά τη διάρκεια της αποκομιδής. Οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που εγκυμονούσε η ενέργεια, υπέδειξαν στους επιβάτες να αναμείνουν, καθώς ο χώρος ήταν ανεπαρκής για ασφαλή διέλευση.
Ωστόσο, αντί να συμμορφωθούν, οι επιβάτες βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να φωνάζουν, κλιμακώνοντας την ένταση της κατάστασης. Δυστυχώς, η λεκτική επίθεση μετατράπηκε άμεσα σε σωματική βία, με αποτέλεσμα να επιτεθούν με γροθιές και κλωτσιές σε έναν εργαζόμενο της Καθαριότητας». Μάλιστα, βίντεο που έφερε στο φως το MEGA παρουσιάζει καρέ-καρέ την επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.
Στο βίντεο, φαίνεται η πρωτοφανής αγριότητα με την οποία οι επιβαίνοντες στο ΙΧ χτυπούν τον άτυχο υπάλληλο στην Κυψέλη! Αλήθεια τώρα? Και από το Σάββατο μέχρι σήμερα τους έχουν πιάσει τους Αληταράδες? Έχουν κινητοποιηθεί οι ΠΑΝΤΕΣ να εντοπίσουν τα ζώα? Ποια ζώα τους ανθρώπους των σπηλαίων. Έπρεπε να τους έχουν πιάσει ήδη και να έχουν τιμωρηθεί παραδειγματικά. Άκου λέει να είσαι στο δρόμο και να τρως ξύλο επειδή κάνεις την δουλειά σου! Σε ποια χώρα συμβαίνουν αυτά τα ωραία? Μόνο εδώ στο Ελλαδιστάν και αν δεν υπήρχε το βίντεο δεν θα το χαμέ πάρει και χαμπάρι! Ακούν εκεί στο προστασίας του πολίτη? Η Τζάμπα τρώει ο κόσμος ξύλο….» έγραψε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος.