Στην καρδιά της Κεράλα, ο ναός Shree Padmanabhaswamy στέκεται ως σύμβολο αρχαίας πνευματικότητας και αμύθητου πλούτου. Αφιερώνεται στον θεό Vishnu και είναι περιτριγυρισμένος από ιστορίες και μυστικά που προσελκύουν πλήθη, ενώ οι θρύλοι γύρω από τον ναό συνεχίζουν να προκαλούν δέος.
Το μυστήριο εντείνεται από τις φήμες για έναν θησαυρό που φέρεται να ξεπερνά τα δισεκατομμύρια και τις υπερφυσικές δυνάμεις που υποτίθεται ότι προστατεύουν τον ναό.
Ο αμύθητος θησαυρός
Ο ναός έχει αποκτήσει φήμη για τον απίστευτο πλούτο που φέρεται να βρίσκεται στις κρύπτες του. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας των ηγεμόνων του Travancore, ο ναός έγινε αποδέκτης πολυάριθμων δωρεών σε χρυσό, ασήμι και πολύτιμους λίθους. Από το 2011, πέντε από τα έξι θησαυροφυλάκια του ναού άνοιξαν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, αποκαλύπτοντας ένα τεράστιο θησαυροφυλάκιο. Ωστόσο, το έκτο θησαυροφυλάκιο, γνωστό ως “Θόλος Β”, παραμένει κλειστό, τροφοδοτώντας αμέτρητες φήμες για τον απίστευτο πλούτο που κρύβει, αλλά και για τις δυνάμεις που το προστατεύουν.
Ο μυστηριώδης Θόλος Β: Θρύλοι και δεισιδαιμονίες
Ο Θόλος Β του ναού έχει γίνει αντικείμενο πολλών θρύλων και δεισιδαιμονιών. Υπάρχουν φήμες που λένε ότι ο θόλος φυλάσσεται από υπερφυσικές δυνάμεις και γιγαντιαία φίδια, όπως κόμπρες, που προστατεύουν το θησαυρό του. Αν και έχουν γίνει αρκετές απόπειρες να ανοίξουν οι πόρτες του, καμία δεν έχει καταλήξει σε καταστροφή. Ωστόσο, η παρουσία ανιχνευτών μετάλλων, καμερών ασφαλείας και περισσότερων από 200 φρουρών υποδεικνύει ότι η περιοχή είναι εξαιρετικά καλά προστατευμένη.
Ενώ οι θρύλοι περί κατάρας και υπερφυσικών δυνάμεων συνεχίζουν να κυκλοφορούν, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Θόλος Β έχει ανοίξει πολλές φορές, τουλάχιστον από το 1990, χωρίς να προκαλέσει καταστροφή. Ο Γενικός Ελεγκτής της Ινδίας, Vinod Rai, έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι καταστροφολογικές φήμες για τον θόλο είναι απλώς δεισιδαιμονίες. Παρά τις συνεχείς φήμες και τη δημοσιότητα γύρω από το ζήτημα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας είναι επιφυλακτικό στην απόφαση για το άνοιγμα του Θόλου Β, διατηρώντας το μυστήριο γύρω από αυτόν άλυτο.