Μεγάλη θλίψη στο Αγρίνιο για τον άδικο θάνατο του Γιώργου Μουζόπουλου σε εγατικό ατύχημα στη Ρόδο
Θλίψη και οργή από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου
Στη θλίψη έχει βυθιστεί το Αγρίνιο από την είδηση θανάτου του Γιώργου Μουζόπουλου, ο οποίος και έχασε την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στη Ρόδο.
Το μοιραίο συνέβη το πρωί της Κυριακής (11/5) στην περιοχή της Καλάθου Ρόδου κατά τη διάρκεια εργασιών σε έργο ύδρευσης, όπου και εργαζόταν.
Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, ο 31χρονος κατέβηκε σε χαντάκι με βάθος πάνω από δύο μέτρα για να στρώσει τον άμμο, ώστε εν συνεχεία να τοποθετηθεί σωλήνας. Ωστόσο καταπλακώθηκε από χώματα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο με επικεφαλής και τον ανάλογο εξοπλισμό για να τον βγάλουν. Επίσης έσπευσε δύναμη του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες μπήκαν στο σκάμμα και έκαναν ότι ήταν δυνατό για του δώσουν οξυγόνο και να τον φέρουν στη ζωή ωστόσο ήταν πλέον αργά.
Ο αδικοχαμένος νέος ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
«Οργή και θλίψη» από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για το δυστύχημα
Με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μουζόπουλου σε έργο ύδρευσης στη Ρόδο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος εκφράζει «θλίψη και οργή» για το περιστατικό, τονίζοντας πως θα μπορούσε να αποφευχθεί.
«Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Ρόδο – Φτάνει πια!
Με βαθιά οργή και θλίψη αποχαιρετούμε έναν ακόμη συνάδελφο που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, σε ένα ακόμα τραγικό περιστατικό που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Η απουσία τεχνικής επιθεώρησης εργασίας στη Ρόδο κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Η έλλειψη ελέγχων, η υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών και η αδιαφορία των κυβερνήσεων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας οδηγούν σε έναν ακήρυχτο πόλεμο στους χώρους δουλειάς».
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώθηκαν επίσης τα ακόλουθα:
«Σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΓΑΔΟΥΡΑ (Β’ ΦΑΣΗ) – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΟΤΙΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ, ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΦΑΝΤΟΥ & ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ», του οποίου φορέας εκτέλεσης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το οποίο υλοποιείται από ανάδοχο εταιρεία κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, ένας νέος άνθρωπος, έχασε τραγικά τη ζωή του εν ώρα εργασίας.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκφράζει τη βαθύτατη της οδύνη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Η συντριβή μπροστά στην απώλεια ενός νέου ανθρώπου εν ώρα εργασίας είναι κοινή και απόλυτη.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες προβλέψεις, η τήρηση των μέτρων ασφαλείας στο εργοτάξιο αποτελεί ευθύνη της αναδόχου εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια θα συνδράμει με κάθε μέσο στη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος.
Η απώλεια ανθρώπινης ζωής, και δη νέου ανθρώπου εν ώρα εργασίας, αποτελεί τραγικό γεγονός που δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο. Το ελάχιστο χρέος απέναντι στη μνήμη του εκλιπόντος είναι η διερεύνηση των συνθηκών και η αποτροπή κάθε ανάλογου περιστατικού στο μέλλον».
Οι φίλοι του τον αποχαιρετούν με δεκάδες συγκινητικά μηνύματα στα social media: