Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας γιόρτασε την ιστορική πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στην elite κατηγορία του Nations League, μοιράζοντας μια σειρά από φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη μαγική βραδιά στη Γλασκώβη. Στον αγώνα με τη Σκωτία, όπου η Ελλάδα επικράτησε με εντυπωσιακό σκορ 3-0, οι στιγμές ήταν γεμάτες συγκίνηση και υπερηφάνεια για την ομάδα και τη χώρα μας.
«Μια βραδιά για να τη θυμάσαι» έγραψε στη λεζάντα των φωτογραφιών ο 17χρονος μεσοεπιθετικός που έγραψε ιστορία με το γκολ που πέτυχε καθώς έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στη διοργάνωση.
Ο Κωνσταντίνος σημείωσε γκολ στο 42′ (0-2), κατακτώντας τον τίτλο του νεότερου σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας. Σε ηλικία μόλις 17 ετών, 4 μηνών και 4 ημερών, ξεπέρασε το ρεκόρ του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος είχε βρει δίχτυα σε φιλικό με την Κύπρο (2-0) σε ηλικία 18 ετών, 1 μήνα και 16 ημερών.
Ταυτόχρονα, έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Nations League, ξεπερνώντας τον Ισπανό Γκάβι της Μπαρτσελόνα. Αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα δεν πέρασε απαρατήρητο από την UEFA, η οποία έσπευσε να τον εξυμνήσει. Στον επίσημο λογαριασμό της στα social media, δημοσίευσε φωτογραφία του συνοδευόμενη από τη φράση: «Θυμηθείτε το όνομά του».
Κωνσταντίνος Καρέτσας: «Μια βραδιά για να τη θυμάσαι»
Επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ο Καρέτσας αναδημοσίευσε τις αναρτήσεις του Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, καθώς και του Χρήστου Τζόλη.
Στο… τρίτο ημίχρονο, μέσα στα αποδυτήρια, οι φράσεις «είσαι παιχταράς» και «παιχταρά μου, πάμε έτσι» ακούστηκαν πολλές φορές προς τον Καρέτσα, με τον παίκτη της Γκενκ να δέχεται τα συγχαρητήρια όλων για την απόδοσή του.
Μια ιδιαίτερα συγκινητική και συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή εκτυλίχθηκε όταν ο Καρέτσας απευθύνθηκε στους γονείς του. Με λόγια γεμάτα ευγνωμοσύνη, τους ευχαρίστησε θερμά, εκφράζοντας την αγάπη και την εκτίμησή του προς αυτούς: «δεν μπορώ να το πιστέψω. Σας ευχαριστώ πολύ που με μεγαλώσατε έτσι και που μπορώ και κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα».