Το 1949, η σταρ του Χόλιγουντ Ρίτα Χέιγορθ προκάλεσε σάλο, όταν παντρεύτηκε τον γόη πρίγκιπα Αλί Χαν.
Ακριβώς εφτά μήνες αργότερα, γεννήθηκε η μονάκριβη κόρη του ζευγαριού, Γιασμίν. Το 1953, η Χέιγορθ πήρε διαζύγιο απ’ τον πάμπλουτο Χαν, ο οποίος ήταν πρίγκιπας της μουσουλμανικής σέχτας των Ισμαηλιτών.
Η Γιασμίν έμεινε μαζί της στην Αμερική, αλλά μεγάλωσε με τα πλούτη και τις πολυτέλειες που της προσέφερε η βασιλική οικογένεια του πατέρα της.
Το 1985, η 35χρονη πριγκίπισσα Γιασμίν παντρεύτηκε τον αγαπημένο της.
Ήταν ο Έλληνας, Βασίλης Εμπειρίκος, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.
Η Γιασμίν και ο Βασίλης έκαναν ένα γιο, στον οποίο έδωσαν το όνομα του διάσημου προγόνου τους, του ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκου.
Το ζευγάρι χώρισε μετά από δύο χρόνια γάμου και ο μικρός Ανδρέας μεγάλωσε με τη μητέρα του, η οποία είχε περάσει τα τελευταία χρόνια στο πλευρό της διάσημης Ρίτας Χέιγορθ, που έπασχε από αλτσχάιμερ.
Η ηθοποιός πέθανε το 1987 και έκτοτε η πριγκίπισσα Γιασμίν είναι ιδιαίτερα ενεργή στην έρευνα για την καταπολέμηση της νόσου.
Ο γιος της, Ανδρέας, ακολούθησε τα χνάρια της, αλλά η δική του φιλανθρωπική δράση επισκιάστηκε από την ταραχώδη ζωή και τον τραγικό θάνατό του, σε ηλικία 25 ετών.
Ο θάνατος του Ανδρέα Εμπειρίκου: αυτοκτονία ή σ3ξουαλικό ατύχημα;
Ο Ανδρέας μεγάλωσε στους κοσμικούς κύκλους Βρετανίας και Αμερικής.
Σπούδασε ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Φόρνταμ της Νέας Υόρκης και εργαζόταν στην δισκογραφική εταιρεία Virgin Atlantic.
Συχνά εμφανιζόταν στο πλευρό της μητέρας του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και θεωρούνταν ως ένας από τους πιο γοητευτικούς νεαρούς της κοσμικής Νέας Υόρκης.
Στην προσωπική του ζωή όμως, όλα δείχνουν ότι δεν είχε κανένα όριο.
Σκηνοθετούσε πopνογραφικά βίντεο τα οποία ανέβαζε στο διαδίκτυο.
Εξαιτίας του oμoφυλoφιλικou περιεχόμενού τους, καθώς και σχόλια γνωστών του, έχει επικρατήσει η άποψη ότι ο Εμπειρίκος ήταν και αυτός oμoφυλoφιλος, αν και δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο εκτός από τα κουτσομπολιά.
Ο δημοσιογράφος Μάικλ Μούστο που γνώριζε τον Εμπειρίκο, έγραψε ότι ο νεαρός φημιζόταν για τις έξαλλες σεξουαλικές περιπέτειές, καθώς και ότι ήταν φορέας του ιού HIV.
Αντιμετώπιζε προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, αλλά τα τελευταία χρόνια έδειχνε να έχει επανέλθει η ψυχολογική και σωματική του υγεία.
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2011, ο 25χρονος Εμπειρίκος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη.
Γύρω απ’ το πρόσωπό του ήταν τυλιγμένη μία πλαστική σακούλα και ο ιατροδικαστής έκρινε ότι πέθανε από ασφυξία.
Η επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για αυτοκτονία, αλλά πολλοί γνωστοί του αντέδρασαν στην ιδέα.
Ο Εμπειρίκος έδειχνε πιο ευτυχισμένος από ποτέ. Κανόνιζε ταξίδι στο Άμστερνταμ για τα γενέθλιά του, δεν άφησε σημείωμα, ούτε έστειλε κάποιο μήνυμα σε φίλο του.
Ο δημοσιογράφος και φίλος του, Μάικλ Μούστο, ανέφερε τις υποψίες του, ότι ο Εμπειρίκος δεν αυτοκτόνησε, αλλά ο θάνατός του ήταν ατύχημα κατά τη διάρκεια εpωτικού παιχνιδιού, συγκεκριμένα αυτό-εpωτικής ασφυξίας.
Είχε άλλωστε σχολιάσει ότι ο 25χρονος είχε «λιγότερες αναστολές από την Άν Νικόλ Σμιθ».
Η έντονη φημολογία δεν κατέληγε πουθενά και η μητέρα του, πριγκίπισσα Γιασμίν, δήλωσε ότι ο θάνατος του γιου της ήταν μια φοβερή τραγωδία, την οποία προσπαθούσαν να ξεπεράσουν όλοι ενωμένοι.
Γι’ άλλη μια φορά τα χρήματα, η φήμη και οι ηδoνές, χωρίς την εσωτερική ισορροπία, δεν έφεραν την ευτυχία. Ούτε καν τη μακροζωία.