Νεκροί δύο άνδρες που υπέστησαν ηλεκτροπληξία στη Βάρη – Διακομίστηκαν στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους
Τραγωδία σημειώθηκε στη Βάρη το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου, όταν δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης σε διαμέρισμα.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο θύματα, ηλικίας 39 και 21 ετών, πραγματοποιούσαν εργασίες σε εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ήρθαν σε επαφή με ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ενώ εξετάζεται αν υπήρξε βλάβη σε ηλεκτρολογική εγκατάσταση ή αν δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τους δύο άνδρες στο Ασκληπιείο Βούλας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους και όσους τους γνώριζαν.
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εργατικό ατύχημα που οφείλεται σε τεχνική βλάβη, ανθρώπινο λάθος ή ελλιπή μέτρα προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από μάρτυρες, ενώ θα εξεταστεί και η κατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του διαμερίσματος.
Το τραγικό συμβάν φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας σε εργασίες ανακαίνισης και οικοδομής, όπου οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις. Ειδικοί επισημαίνουν ότι η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, η χρήση κατάλληλου εξοπλισμού και η διακοπή της παροχής ρεύματος πριν από οποιαδήποτε εργασία αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την αποφυγή τέτοιων δυστυχημάτων.
Η τοπική κοινωνία της Βάρης παραμένει συγκλονισμένη από το περιστατικό, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.








