• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Friday, June 27, 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • Ελλάδα
  • Θρησκεία
  • Gossip
  • Κόσμος
  • Υγεία
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Συνταγές
  • Stories
  • Διατροφή
No Result
View All Result
spicynews12
spicynews12
No Result
View All Result

Τσίπρας: «Η Αριστερά απέδειξε ότι μπορεί να σώσει τη χώρα από την καταστροφή και θα το ξανακάνει»

27 December 2020
in ΔΙΑΦΟΡΑ
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

VIRALΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιο ζώδιο θα λάβει τα καλύτερα νέα της χρονιάς μέσα στον Ιούλιο

Ποιο ζώδιο θα λάβει τα καλύτερα νέα της χρονιάς μέσα στον Ιούλιο

27 June 2025
Ζώδια: Τι λένε οι προβλέψεις για σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουνίου

Ζώδια: Τι λένε οι προβλέψεις για σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουνίου

26 June 2025

«Το 2021 να γίνει χρονιά δράσης και αλλαγής» κάλεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε άρθρο του

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να στείλει το δικό του εορταστικό μήνυμα για το νέο έτος με ένα άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ώστε «το 2021 να γίνει χρονιά δράσης και αλλαγής».

Στο άρθρο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφει συγκεκριμένα: «Η τραγωδία της πανδημίας είναι παρούσα και η πανδημία της οικονομίας την ακολουθεί κατά πόδας», ενώ προσθέτει «η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, εκατομμύρια άνθρωποι, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, νέες και νέοι, αισθάνονται παγιδευμένοι ανάμεσα στη Σκύλλα της πανδημίας, και τη Χάρυβδη του οικονομικού αφανισμού».

Κάνει αναφορά στο ΕΣΥ που «βρίσκεται στα όρια του, εάν δεν τα έχει ξεπεράσει» και τονίζει ότι όλες οι ελπίδες έχουν εναποτεθεί στο εμβόλιο, το οποίο όμως «ακόμα κι αν είναι όσο αποτελεσματικό λέγεται, θέλει αρκετούς μήνες για να οδηγήσει στην επιθυμητή ανοσία».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση για την διαχείριση του δεύτερου κύματος πανδημίας και τις επιλογές που έκανε στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων.

Της καταλογίζει «εγκληματική ευθύνη» καθώς απορρίπτει την εναλλακτική πρόταση και προετοιμάζει «με την πολιτική, τις εμμονές, την καταστολή και τον αυταρχισμό, τα επόμενα λάθη της, που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε τραγωδία».

Παραπέμπει δε σε αποφάσεις όπως η θεσμοθέτηση εν μέσω πανδημίας: «της αρπαγής σπιτιών, κατάργησης και των τελευταίων μέτρων προστασίας της εργασίας, ταξικά ιδιοτελούς “μεταρρύθμισης” στην Παιδεία, επιβολή κλίματος νόμου και τάξης, παρέμβαση, συχνά χυδαία και απροκάλυπτη, στα ΜΜΕ και στη λειτουργία της ενημέρωσης, τις “δουλειές” εκατομμυρίων που καθημερινά αποκαλύπτονται».

Για τους παραπάνω λόγους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «κοινωνικά ανάλγητη και πρακτικά ανίκανη».

Επισημαίνει ότι «εκμεταλλεύεται την κρίση ως ευκαιρία για να επιβάλει ένα καθεστώς απολυταρχικής μεταδημοκρατίας των ελίτ», με «αντικοινωνική, ταξικά ιδιοτελή και αντιδημοκρατική πρακτική, με καταστολή και συστηματική προπαγάνδα».

Δηλώνει σίγουρος ότι τα παραπάνω σχέδια δεν θα περάσουν στην κοινωνία, καθώς οι αντιστάσεις που ήδη αναπτύσσονται στην εργασία, την παιδεία, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους, αποτελούν μία πρώτη απάντηση.

Όπως επισημαίνει «μεγάλο μέρος του λαού έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι μονόδρομος η αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης, ότι το κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι το ισχυρό και σύγχρονο θεμέλιο της δημοκρατίας, της ισότητας, και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και ότι η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον δεν μπορούν να είναι έρμαια της ασύδοτης κερδοσκοπίας, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Αναφέρει μάλιστα ότι ήδη η κοινωνική πλειοψηφία συνειδητοποιεί τι χάνει και τι αξίζει να έχει, οπότε αυτή «είναι η βασική αιτία που μπορούμε μέσα από το σημερινό σκοτάδι να διακρίνουμε το φως. Να είμαστε αισιόδοξοι».

Σ’ αυτό το πλαίσιο τοποθετεί και τις ευθύνες του κόμματός του: «Να οργανώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να τις καθοδηγήσει σε ένα πολιτικό σχέδιο αλλαγής και νίκης».

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει «να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας νέας κοινωνικής αλλά και πολιτικής πλειοψηφίας που θα διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στη Δεξιά του αυταρχισμού και της ταξικής μεροληψίας. Προκειμένου μια νέα προοδευτική κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στον δρόμο της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Απορρίπτοντας για άλλη μία φορά τις γνωστές λογικές περί «ώριμου φρούτου», ο κ. Τσίπρας τονίζει χαρακτηριστικά:

«Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τη πλήρη καταστροφή για να παραλάβουμε εκ νέου, σαν το Σίσυφο, τη χώρα στη βαθιά χαράδρα για να τη βγάλουμε στο ξέφωτο. Η Αριστερά απέδειξε ότι μπορεί να σώσει τη χώρα από την καταστροφή και θα το ξανακάνει αν χρειαστεί, αλλά της αξίζει να κυβερνήσει σε καλύτερες συνθήκες για να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει ακόμη σημαντικότερα πράγματα για τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας».

To «spicynews12.eu» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

Πηγή: tilestwra.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK
Previous Post

Γιατί ο Σωτήρης Τσιόδρας χτύπησε… ξύλο και είπε «δεν φοβάμαι»

Next Post

Εμβολιάστηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας και δεν το κατάλαβε καν

Related Posts

Ποιο ζώδιο θα λάβει τα καλύτερα νέα της χρονιάς μέσα στον Ιούλιο
ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποιο ζώδιο θα λάβει τα καλύτερα νέα της χρονιάς μέσα στον Ιούλιο

27 June 2025
Ζώδια: Τι λένε οι προβλέψεις για σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουνίου
ΔΙΑΦΟΡΑ

Ζώδια: Τι λένε οι προβλέψεις για σήμερα, Πέμπτη 26 Ιουνίου

26 June 2025
Κώστας Λεφάκης: 4 ζώδια «σκίζουν» – Μήπως είστε ένα από αυτά;
ΔΙΑΦΟΡΑ

Κώστας Λεφάκης: 4 ζώδια «σκίζουν» – Μήπως είστε ένα από αυτά;

25 June 2025
Next Post

Εμβολιάστηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας και δεν το κατάλαβε καν

Πολύ δύσκολες ώρες για την Γωγώ Γαρυφάλλου

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© 2020 SpicyNews

No Result
View All Result
  • Home
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

© 2020 SpicyNews