Ένα ζευγάρι στη νότια Κίνα βρήκε τον αγνοούμενο γιο τους, που είχε απαχθεί όταν ήταν 4 ετών. Το έφηβο πια παιδί επανενώθηκε με την αληθινή του οικογένεια σε μια πολύ συγκινητική τελετή.
Ο Sun Zhuo, τώρα 18 ετών, απήχθη στην πόλη Shenzhen το 2007 σε ηλικία 4 ετών, αλλά οι γονείς του δεν έχασαν ποτέ την ελπίδα ότι θα τον ξαναδούν. Για την ακρίβεια, οι γονείς του πούλησαν ακίνητα για να χρηματοδοτήσουν την έρευνά τους και προσέφεραν αμοιβή έως και 30.000 ευρώ για πληροφορίες που αφορούσαν την τύχη του παιδιού τους, ανέφεραν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο πατέρας του, Sun Haiyang, δήλωσε ότι είχε ταξιδέψει σχεδόν σε κάθε περιοχή της Κίνας προκειμένου τον γιο του, σύμφωνα με έναν ιστότοπο του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.
Η ταινία «Dearest», που γυρίστηκε το 2014, η οποία έγινε μεγάλη επιτυχία, βασίστηκε στην ιστορία τους και έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της απαγωγής και εμπορίας παιδιών στην Κίνα.
Δείτε το βίντεο:
Οι ειδικοί λένε ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε εξαιτίας της πολιτικής της Κίνας που επιτρέπει στα ζευγάρια να έχουν μόνο ένα παιδί – η οποία, όμως, έχει χαλαρώσει τα τελευταία χρόνια. Για δεκαετίες, όσοι αποκτούσαν δεύτερο παιδί τιμωρούνταν με βαριά πρόστιμα ή υποχρεώνονταν ακόμη και να διακόψουν την εγκυμοσύνη.
Παραδοσιακά, οι οικογένειες -ιδιαίτερα εκείνες στις αγροτικές περιοχές- θεωρούσαν τα αγόρια ως πιο ικανά να συντηρήσουν την οικογένεια, γεγονός που οδήγησε στην εμπορία αγοριών στη μαύρη αγορά και ωθούσε πολλές οικογένειες να δώσουν τα κορίτσια για υιοθεσία.
Οι αρχές εντόπισαν τον Sun στην ανατολική επαρχία Shandong αφού η αστυνομία χρησιμοποίησε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν έναν ύποπτο, με το επώνυμο Wu, τον οποίο κατηγορούν για την απαγωγή του αγοριού, ανέφερε η ιστοσελίδα του υπουργείου.
Η ταυτότητα του Sun επιβεβαιώθηκε από ανάλυση DNA. Ο Wu έχει συλληφθεί για δύο απαγωγές παιδιών. Ο θετός πατέρας και η μητέρα του Sun είχαν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση μέχρι να γίνει η δίκη.
Παραδόξως, ο Sun είπε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι θα έμενε με τους θετούς γονείς του επειδή τον μεγάλωσαν για περισσότερα από 10 χρόνια και προηγουμένως δεν γνώριζε για την αληθινή του οικογένεια.
Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, περισσότερα από 8.000 απαχθέντα παιδιά ξαναβρήκαν τους αληθινούς τους γονείς το 2021, ενώ πολλές υποθέσεις έχουν επιλυθεί με τη χρήση της τεράστιας αστυνομικής βάσης δεδομένων DNA της Κίνας και τεχνολογιών όπως η αναγνώριση προσώπου.
Πηγή: edition.cnn.com, mama365