ΕΛΛΑΔΑ

13032: Νέο SMS! Νέος κωδικός θα μπει στις ζωές μας

Αυτό το μήνυμα θα στέλνετε για τις αγορές σας - Έτοιμο το νέο σύστημα

13032: Νέο SMS! Νέος κωδικός θα μπει στις ζωές μας, για τα ψώνια με click away. Μια καινούρια εφαρμογή με 5ψηφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών, δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο, και θα έχει χρονικό περιορισμό, είναι έτοιμη όπως φαίνεται, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για το νέο αριθμό όπου θα αποστέλλεται sms ειδικά για το λιανεμπόριο.

«Δεν είχαμε αποκρύψει ποτέ ότι υπάρχει ένας αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο. Είναι μία από τις δυνατότητες που θέλουμε να προσφέρουμε», σημείωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς, συμπληρώνοντας πως, η υπηρεσία θα μπει σε εφαρμογή, «όταν οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο φως γι’αυτήν τη δραστηριότητα».

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως σε αυτό το μήνυμα δεν θα υπάρχει η αναγραφή ονόματος του χρήστη. Ως προς το χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας, είπε πως τεχνολογικά είναι έτοιμη, όμως, οι αποφάσεις για την έναρξη της λειτουργίας της θα γίνουν από τους λοιμωξιολόγους και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Δείτε πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα:

Σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα, ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 885.000 εμβολιασμοί, υπολογίζοντας πως μέχρι την Πέμπτη «θα ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο» και επεσήμανε τη σημασία της έγκρισης ακόμα ενός εμβολίου από τον Αμερικανικό Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων, αυτό της Johnson&Johnson, το οποίο θα κριθεί και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό στις 11 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button