ΚΟΣΜΟΣ

33χρονη κόλλησε κοροναϊό λίγο πριν γεννήσει – Οι γιατροί έσωσαν το μωρό αλλά εκείνη πέθανε

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στην 33χρονη Viviane Albuquerque από τη Βραζιλία, η οποία έφυγε από τη ζωή, καθώς νόσησε από τον κοροναϊό, όντας 32 εβδομάδων έγκυος και με τους γιατρούς να αναγκάζονται να προβούν σε έκτακτη καισαρική τομή, καταφέρνοντας πάντως να σώσουν το μωρό της.

Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε σε λίγες μόλις ημέρες από τη στιγμή που κόλλησε τον κοροναϊό. Μπήκε στην εντατική και λίγο πριν ξεψυχήσει οι γιατροί πήραν με καισαρική το μωρό. Η Viviane πέθανε ελάχιστα λεπτά αργότερα. Η τοπική εφημερίδα Folha de Pernambuco αναφέρει πως η κατάσταση του παιδιού (που γεννήθηκε 2 κιλά) είναι κρίσιμη και βρίσκεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, αφού η καρδιά του είναι αδύναμη. Όπως δήλωσε συντετριμμένος ο σύζυγος της Joao Silva: «Η Viviane ήταν υπόδειγμα μητέρας. Σε λίγους μήνες είχε προγραμματίσει να πάρει και το πτυχίο της από τη Νομική. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Δεν τα καταφέραμε».

Σημειώνεται, πως η 33χρονη είχε δίδυμα κοριτσάκια στην πρώτη της εγκυμοσύνη… Τώρα ο πατέρας μαζί με τα δυο του παιδιά, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι ενώ περιμένει και τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δει εάν το νεογέννητο είναι ή όχι θετικό στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Βραζιλία έχει καταγράψει 12.232 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού με 566 θανάτους, ενώ 127 άτομα έχουν ιαθεί.

Πηγή: Dailymail

Σχετικά Άρθρα

Back to top button