ΕΛΛΑΔΑ

«Αν διαφωνεί η Τουρκία τότε…» – Δείτε τη σκληρή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Ηχηρή ήταν η απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, που κάνει λόγο ακόμη και για πόλεμο, μην αφήνοντας την φράση για τα 12 μίλια του αντιπροέδρου τους χωρίς σχολιασμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Η πρωτοφανής αντίληψη της Τουρκίας ότι δύναται να απειλεί με τη χρήση βίας γειτονικές της χώρες όταν αυτές ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους αντίκειται στον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό αλλά και σε θεμελιώδεις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου.

Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε η σύγχρονη διεθνής τάξη δεσμεύουν όλα τα κράτη του κόσμου. Δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά και αποτελεί ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να τις υπερασπιστεί αφού η παραβίασή τους σηματοδοτεί μέγιστους κινδύνους.

Η Τουρκία δεσμεύεται από το Άρθρο 2 (4) του Χάρτη των Η.Ε., μεταξύ άλλων. Αν έχει διαφορετική αντίληψη, ας το δηλώσει ρητά.

Σε κάθε περίπτωση, της υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση δικαιωμάτων κυριαρχίας της Ελλάδας δεν υπόκειται σε καμίας μορφής τουρκική αρνησικυρία».

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button