ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν Οι Εκκλησίες – Έτσι Θα Γίνονται Γάμοι Και Βαπτίσεις

Ανοίγουν οι εκκλησίες: Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να κατατεθεί θα ανοίξουν οι Ιεροί Ναοί για τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής.

Ανοίγουν οι εκκλησίες: Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να κατατεθεί θα ανοίξουν οι Ιεροί Ναοί για τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής.

 

Ανοίγουν οι εκκλησίες: Με το τέλος της καραντίνας ανακοινώθηκε ότι η Εκκλησίες θα ανοίξουν αρχικά για την προσωπική λατρεία. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ημέρας θα κατατεθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας που προβλέπει το άμεσα το άνοιγμα των Ιερών Ναών για τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με την συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. (πχ σ’ ένα χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων είναι 30) και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50. Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που πρέπει να τηρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην ΚΥΑ (πχ σύσταση για τη χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών, συχνός καθαρισμός επιφανειών κλπ).

Ενσωματώθηκαν, επιπλέον, συστάσεις και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ανταποκρίνονται σε ειδικότερες ανάγκες και χαρακτηριστικά επιμέρους θρησκευτικών κοινοτήτων (πχ τρόπος εισόδου σε χώρους λατρείας που δεν επιτρέπεται η είσοδος με υποδήματα κλπ). Αποσαφηνίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών ή θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων. Η ισχύς της ΚΥΑ είναι από την 17/5/2020 έως και την 5/6/2020.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button