ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα – Τελειώνει το SMS και πάμε χωριό, φροντιστήριο και… παραλία

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων κατέληξε στις νέες προτάσεις της για την άρση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, με το SMS στο 13032 να τελειώνει και αρκετούς ακόμη περιορισμούς, που σχετίζονται με τις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, αλλά και… την παραλία να καταργούνται.

Αρχικά, έρχεται το τέλος στα SMS στο 13032 με τα οποία οι πολίτες πηγαίνουν στα καταστήματα και λειτουργεί το λιανεμπόριο φαίνεται πως θα μπει από τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών. Με βάση τους κανονισμούς, τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τμ και όχι 1 ανά 100 τμ που ισχύει έως τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων νωρίτερα μέσα στην ημέρα ανακοίνωσε την επαναλειτουργία δια ζώσης των φροντιστηρίων για την προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και των κέντρων ξένων γλωσσών για όσους ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις.

Ωστόσο, κλειστοί θα παραμείνει οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως αποφασίστηκε. Η επιτροπή αποφάσισε, παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κανείς στην Επιτροπή των ειδικών δεν θέλησε να δώσει το «πράσινο» φως στο άνοιγμα των γυμναστηρίων που παραμένουν κλειστά εδώ και μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button