ΕΛΛΑΔΑ

Ασκητής για κoρoνοϊό: «Να αποφεύγονται οι σ3ξouaλικές επαφές με ανθρώπους που δεν ξέρουμε»

Για τη σ@ξouaλική ζωή των πολιτών στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα(26/10) ο ψυχίατρος – νευρολόγος Θάνος Ασκητής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σ3ξouaλικής Υγείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σ3ξouaλικής Υγείας.

«Η Σ3ξouaλική ζωή περιορίζεται τόσο βιολογικά όσο και ψυχολογικά την περίοδο της πανδημίας διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης αφού η σωματική επαφή και το στοματικό φιλί ενέχουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού» είπε ο Θάνος Ασκητής στο Mega.

«Συνεπώς συνιστάται να αποφεύγονται οι ευκαιριακές, τυχαίες και απρόσμενες Σ3ξouaλικές επαφές με ανθρώπους που δεν ξέρουμε» δήλωσε.

Εστιάζοντας στην περίοδο της καραντίνας ο κ. Ασκητής τόνισε ότι «η μoνoγaμia κέρδισε σημαντικό έδαφος και ήταν η μοναδική μορφή σχέσης που φάνηκε να αυξάνει σε σχέση με τη γενικότερη πτώση του σ3ξ».

Ως ευκαιρία για επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια χαρακτήρισε τον περιορισμό στο σπίτι λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο μέτρο κινείται μάλλον θετικά και ως προς τη σ3ξouaλικότητα.

Τέλος αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπάρχουν στη διαδικασία του φλεpτ λόγω της μειωμένης φυσικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων και στάθηκε στις προτάσεις των ειδικών να αξιοποιούνται τα ψηφιακά μέσα και το Διαδίκτυο για τη διαδικασία του φλερτ και της αναζήτησης εpωτικoύ συντρόφου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button