ΕΛΛΑΔΑ

Αθηνά Λινού: Ωράριο στα σούπερ μάρκετ μόνο για ηλικιωμένους

Νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Αθηνά Λινού που αυτή τη φορά προτείνει συγκεκριμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ για τους ηλικιωμένους. Ποια άλλα μέτρα αναφέρει.

Να πηγαίνουν μόνο οι ηλικιωμένοι στο σούπερ μάρκετ μέχρι τις 08:30 το πρωί είναι μεταξύ των πρόσθετων μέτρων που προτείνει η Αθηνά Λινού, καθώς «καλπάζει» και στη χώρα μας η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού που έχει αυξημένη μεταδοτικότητα.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5»- πως τα σούπερ μάρκετ μπορούν να ανοίγουν από τις 06:30 και να μπορούν να πηγαίνουν μέχρι τις 8:30 μόνο οι ηλικιωμένοι. «Αφού οι άνθρωποι αυτοί ξυπνούν πολύ πρωί», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, οι υπόλοιπες προτάσεις που παρέθεσε η κ. Λινού:

  • Μέτρα προστασίας (μαζικά τεστ) στους χώρους εργασίας, αλλά και ενεργοποίηση των γιατρών εργασίας που θα μπορούν να τα επιβάλλουν.
  • Εκπαίδευση, κατ’ αρχάς, αλλά και πρόνοια για το κόστος στη χρήση διπλής μάσκας.
  • Ειδικά μέτρα για τους άνεργους, όπως δύο τεστ κορονοϊού μηνιαίως με ένταξή τους στο επίδομα ανεργίας που δίνεται.
  • Μέτρα κατά του συνωστισμού -που εξακολουθούν και δεν λαμβάνονται- στα ΜΜΜ, αλλά και μαζικά τεστ σε περιοχές όπου υπάρχουν σταθμοί μετρό-ΗΣΑΠ και αφετηρίες λεωφορείων.
  • Κουπόνια για χρήση ταξί στους εργαζόμενους που δεν τηλε-εργάζονται.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που η κ. Λινού προτείνει πρόσθετα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ. Πρόσφατα αναφέρθηκε και στο ζήτημα «διπλή μάσκα» λέγοντας πως «προστατεύει περισσότερο και καλό θα είναι να τη φοράμε σε μέσα μεταφοράς και σούπερ μάρκετ».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button