ΕΛΛΑΔΑ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Η μία καινοτομία και η μία νέα απαγόρευση που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Η μία καινοτομία και η μία νέα απαγόρευση που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Μπορεί τους τελευταίους εφτά μήνες να έχουμε ζήσει πολλά πρωτόγνωρα πράγματα εξαιτίας του κορωνοϊού, ωστόσο απομένουν λίγες ώρες ακόμα για να διαπιστώσουμε ότι οι «εκπλήξεις» δεν έχουν εξαντληθεί.

Στο νέο διάγγελμα, που θα απευθύνει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει εκ νέου παράταση του lockdown πέραν της 7ης Δεκεμβρίου (το πιθανότερο σενάριο είναι κατά μία εβδομάδα στις 14/12, αλλά δεν αποκλείεται και η 21η Δεκεμβρίου), αλλά και να δώσει κατευθύνσεις για το πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα, τόσο ως καταναλωτές, όσο και ως προς τις κοινωνικές συναναστροφές μας.

Εκκρεμεί η απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των Δημοτικών σχολείων πριν τις γιορτές, είναι βέβαιο όμως ότι θα ανακοινωθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου για τις μικρές επιχειρήσεις στις 14 Δεκεμβρίου και για τα πολυκαταστήματα μία εβδομάδα αργότερα. Εκτός μεγάλου απροόπτου ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι αγορές στην εορταστική περίοδο, ήτοι τη μέθοδο του click away, που θα λανσαριστεί με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Η καινοτομία της αγοράς με ραντεβού θα λειτουργεί ως εξής: Ο καταναλωτής κάνει την ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος και προπληρώνει το προϊόν. Στη συνέχεια, με το αποδεικτικό παραγγελίας-πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στους περιορισμούς που θα έχει κάθε οικογένεια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ανεξαρτήτως της άρσης του lockdown. Την πρώτη σαφή αναφορά την έκανε ήδη στη συνέντευξη που έδωσε από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Νοεμβρίου. «Ζητώ πραγματικά λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέξτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές. Σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί», δήλωσε τότε και πάνω σε αυτή τη βάση θα κινηθούν οι επισημάνσεις του.

Είναι απορίας άξιο βέβαια με ποιο τρόπο θα ελεγχθούν οι επαφές της κάθε οικογένειας στην περίοδο των εορτών και αναμένεται με ενδιαφέρον η όποια εξαγγελία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πηγή: menshouse.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button