ΕΛΛΑΔΑ

«Έφυγε» η Σούλα Κουτσούνη

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 72 χρονών άφησε η Σούλα Κουτσούνη.

Η Σούλα Κουτσούνη, μικρασιατικής καταγωγής, ήταν μια αγωνίστρια της προδικτατορικής Αριστεράς, δίνοντας μεγάλες μάχες στον συνδικαλιστικό και πολιτικό τομέα μέσα από τη Νεολαία της ΕΔΑ, τη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη και την ΕΔΑ.

Παρούσα στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας μετά τις δολοφονίες του Λαμπράκη και του Πέτρουλα, τις κινητοποιήσεις του 114 και τους σκληρούς αγώνες των οικοδόμων, όπου πρωτοστατούσε ο σύντροφος της ζωής της Δημήτρης Κουτσούνης.

Στη δικτατορία και την παρανομία αγωνίστηκε από τις γραμμές του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ), του Αντιδικτατορικού Εργατικού Μετώπου (ΑΕΜ) και του ΚΚΕ εσωτερικού, υπερασπιζόμενη το σοσιαλισμό με δημοκρατία, ελευθερία και αυτοδιαχείριση.

Μετά την πτώση της χούντας άρχισε να δραστηριοποιείται στον συνδικαλιστικό χώρο του ιματισμού, στο σωματείο των υπαλλήλων του Δήμου Νέας Σμύρνης και στην τοπική οργάνωση του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Από τα ιδρυτικά μέλη του Συνασπισμού, αποτέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του γραφείου της τοπικής οργάνωσης, Ακολούθησε την εμπειρία της ΔΗΜΑΡ και αργότερα βρέθηκε στο ΚΙΝΑΛ, συμμετέχοντας στην Κεντρική Επιτροπή του.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης. .topontiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button