Η Ελένη Μενεγάκη παρά το γεγονός πως κατάφερε να κρατήσει την βάπτιση της κόρης της, Μαρίνας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είχε αποκαλύψει στο παρελθόν πως στόλισε το μοναστήρι με πράγματα από τα ΙΚΕΑ για να μην την πάρει κανείς χαμπάρι.
Με αφορμή την γιορτή της μικρής το Youweekly.gr θα σας κάνει ένα μοναδικό flashback!
«Όταν έκανα και εγώ τη βάφτιση της Μαρινούλας στο νησί, στην Άνδρο και επειδή δεν ήθελα να με καταλάβουν και όπως είδατε κανείς δεν το έμαθε ότι κάναμε βαφτίσια, πήγα στο μαγαζί στο Κηφισό ήξερα ότι χρειάζομαι σερβίτσια, ήξερα ότι χρειάζομαι λουλούδια για να στολίσω το τραπέζι, ότι χρειάζομαι πιατέλες, καρέκλες ευτυχώς δεν χρειαζόμουν που να τις κουβαλάω μέχρι την Άνδρο τα είχαν στο μοναστήρι…Έκανα μία σούπερ βάπτιση για σαράντα ανθρώπους. Το ευχαριστήθηκα», είχε αναφέρει η παρουσιάστρια στην εκπομπή της στο παρελθόν.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Μενεγάκη και ο Μάκης Παντζόπουλος βάπτισαν την κόρη τους το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Αυγούστου στην Άνδρο, σε πολύ στενό κύκλο με νονούς τα άλλα τρία της παιδιά που απέκτησε με τον Γιάννη Λάτσιο. Η μικρούλα πήρε το όνομα Μαρίνα! Η Ελένη Μενεγάκη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες από την τελετή, δείχοντάς μας τις μπομπονιέρες αλλά και τις τρυφερές της στιγμές με τον Μάκη Παντζόπουλο. «Σήμερα η μικρούλα μας βαπτίστηκε. Μαρίνα είναι το όνομα που της έδωσαν τ’ αδέρφια της που ήταν και οι νονοί της», είχε γράψει η Μενεγάκη τότε στο Twitter.
Το μυστήριο είχε γίνει στην Μονή Παναχράντου της Άνδρου, ενώ την λειτουργία τέλεσαν από κοινού οι τρεις μοναχοί της Μονής, Ευδόκιμος, Αέτιος και Φιλάρετος. Μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου, το ζευγάρι παρέθεσε γεύμα με θαλασσινά στον ανακαινισμένο προαύλιο χώρο του ηγουμενείου της Μονής.
Φωτογραφίες και λίγα λόγια για το μοναστήρι που έγινε η βάπτιση της μικρής Μαρίνας
Η Ιερά Μονή Παναχράντου βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του όρους Γερακώνες δεσπόζοντας γαντζωμένη σαν φρούριο στους βραχώδεις όγκους που την περιστοιχίζουν. Από τις αμέτρητες σπηλιές, που σμίλευσε ο άνεμος, οι μεγαλύτερες χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερα από μοναχούς και ως ασκηταριά.
Η Μονή στεγάζει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που λέγεται ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Πολλοί άνθρωποι αποκαλούν το μοναστήρι Άγιο Παντελεήμα μιας και εκεί φυλάσσεται επίσης η ιερή κάρα του. Ιδιαίτερη αξία έχουν τα δύο όμορφα μεταβυζαντινά ξυλόγλυπτα, το τέμπλο και το θυρόφυλλο της εισόδου του νάρθηκα.
Το απόκρημνο τοπίο και η αρχιτεκτονική της διάταξη, σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε λαβύρινθο. Η θέα από την Μονή Παναχράντου σου κόβει την ανάσα. Έχεις την αίσθηση ότι αιωρείσαι έχοντας στα πόδια σου όλη την κεντρική Άνδρο, την Χώρα και στο βάθος την θάλασσα.
Το μοναστήρι εορτάζει του Αγίου Παντελεήμων στις 27 Ιουλίου και τον Δεκαπενταύγουστο. Η πρόσβαση στη Μονή Παναχράντου γίνεται από το χωριό Βουνί ή από το χωρίο Φάλικα (χωματόδρομος).
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για την απαρχή της Μονής Παναχράντου. Σε δύο χειρόγραφα και την τοπική παράδοση βασίζεται η αρχή της ιστορίας το 960 μ.Χ. Δύο μοναχοί βλέποντας ένα “επίμονο” φως από το αντίκρυ βουνό στο σημείο που βρίσκεται το Μοναστήρι σήμερα έσπευσαν προς εξερεύνηση. Μετά από αρκετή έρευνα βρήκαν την εικόνα της Παναγίας κάτω από ένα σπήλαιο και την πήραν μαζί τους στο απέναντι βουνό. Την επόμενη ημέρα η εικόνα είχε εξαφανιστεί και το ίδιο φως επανεμφανίστηκε το ίδιο βράδυ στο ίδιο σημείο.
Το φαινόμενο αυτό συνέβη αρκετές φορές και παρόλες τις προσευχές η εικόνα επέστρεφε πίσω. Οι μοναχοί τελικά εγκαταστάθηκαν μόνιμα κοντά στο σπήλαιο, οπού έφτιαξαν και ένα μικρό ασκητήριο. Η φήμη διαδόθηκε και προσέλκυσε αρκετούς μοναχούς που αποτέλεσαν την πρώτη Αδελφότητα. Ο Νικηφόρος Φωκάς επιστρέφοντας από μια νικηφόρα εκστρατεία στην Κρήτη και εκπληρώνοντας ένα τάμα άφησε πολλά χρήματα στην Άνδρο και την Μονή Παναχράντου. Μ’ αυτά τα χρήματα οι μοναχοί έχτισαν τα πρώτα κτίρια της.
ΠΗΓΗ : youweekly.gr