ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα η πληρωμή σε 7.551 δικαιούχους – Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Το επίδομα που αφορά στην αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ, που δεν έχουν λάβει ακόμα, θα βρουν στους λογαριασμούς τους σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου, οι 7.551 δικαιούχοι. Οι οποίοι βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο, μετά και από την έγκριση της απόφασης του υπουργού Εργασίας. Για την πίστωση, ύψους 1.865.832 εκατομμυρίων ευρώ που θα ολοκληρώσει την καταβολή της αποζημίωσης.

Υπενθυμίζεται πως, το επίδομα των 534 ευρώ δεν το έλαβαν 7.551 δικαιούχοι, αφού όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Είχαν γίνει λάθη στην υποβολή των αιτήσεων, είτε από τους εργοδότες αλλά και από ορισμένους εργαζόμενους.Επίσης, μία σειρά από επιδόματα θα καταβάλει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρέχοντος μήνα, δηλαδή την Τρίτη 30 Ιουνίου του 2020, ο ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους

Οι δικαιούχοι για το επίδομα

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. οικ. 17788/346/10-5-2020 Υπουργική Απόφαση δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι:

  • Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας συνεχίζει να τελεί σε αναστολή σε επιχειρήσεις. Εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τον μήνα Μάιο 2020 με εντολή δημόσιας αρχής.
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις–εργοδότες που πλήττονται σημαντικά και οι συμβάσεις τους έχουν τεθεί σε αναστολή. Για διάστημα κατ’ ανώτατο όριο 30 ημέρες και πάντως όχι πέραν της 31 Μαΐου 2020.
  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις-εργοδότες που επαναλειτουργούν μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας με εντολή δημόσιας αρχής. Και οι συμβάσεις τους έχουν τεθεί σε αναστολή κατ’ ανώτατο όριο μέχρι 30 ημέρες και πάντως όχι πέραν της 31ης Μαΐου 2020.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού, που καταβάλλεται σε έκαστο εργαζόμενο, αντιστοιχεί στις ημέρες παράτασης της αναστολής της συμβάσεως εργασίας του. Bάσει υπολογισμού του ποσού που αντιστοιχεί στις 30 ημέρες και ανέρχεται στα 534 ευρώ (δηλαδή 17,8 ευρώ την ημέρα).

Αυτό σημαίνει πως, το επίδομα θα υπολογιστεί βάσει των ημερών κατά τις οποίες ο δικαιούχος δεν εργάστηκε. Με αποτέλεσμα τα ποσά που θα δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι, να κυμανθούν από 54 έως 534 ευρώ. Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button