ΕΛΛΑΔΑ

«Επίθεση» Χατζηνικολάου στον Αμερικανό πρέσβη για τα «αμφισβητούμενα ύδατα» .. Τι του απάντησε ο πρέσβης των ΗΠΑ

Δείτε πώς ο γνωστός δημοσιογράφος «επιτέθηκε» μέσω twitter στον κ. Τζέφρι Πάιατ για την ανακοίνωση του State Department περί αμφισβητούμενων υδάτων – Τι απάντησε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Η τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ για το Καστελλόριζο προκάλεσε την παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όπως είναι γνωστό ο Τζέφρι Πάιατ τόνισε μεταξύ άλλων ότι “το Καστελλόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ”, ενώ σχολιάζοντας την αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε “αμφισβητούμενα νερά”, υπογράμμισε :«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο όρος “αμφισβητούμενα” αναφέρεται απλώς σε περιοχές όπου περισσότερες από μία χώρες προβάλλουν θαλάσσιες διεκδικήσεις».

“Ενημερώστε επειγόντως τους προϊσταμένους σας στο State Department”, έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε σε δεύτερο tweet: “Αμφισβητούμενα ύδατα λέει η ανακοίνωση του υπουργείο σας των Εξωτερικών. Η τουρκική Navtex αναφέρεται και σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας… Πώς ακριβώς αμφισβητούνται αυτά;”.

Και κατέληξε ο Νίκος Χατζηνικολάου: “Οι δικές σας θέσεις κύριε Πρέσβη είναι δίκαιες,καθαρές και ενισχύουν τη διεθνή νομιμότητα.Ευχόμαστε να υιοθετηθούν πλήρως και χωρίς «αστερίσκους» από την αμερικανική κυβέρνηση.Η ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν είναι… «διαφιλονικούμενη»”.

Δείτε τι ανέφερε ο Χατζηνικολάου και τι του απάντησε ο Πάιατ

Ο ‘Ελληνας δημοσιογράφος δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους
Η ανάρτησή του προφανώς έφερε σε δύσκολη θέση τον κ. Πάιατ
O κ. Πάιατ αναγκάστηκε να απαντήσει
Η συζήτηση δεν συνεχίστηκε, έμεινε εκει…

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button