ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο Μετρό: Έχουν και τα αποτυπώματα των νταήδων – Θα καλέσουν τον σταθμάρχη για αναγνώριση

Η μανία τους να χτυπήσουν ανελέητα τον σταθμάρχη του Μετρό της Ομόνοιας έκανε τους δυο τραμπούκους που τον έστειλαν στο νοσοκομείο να αφήσουν στο τόπο της επίθεσης τα αποτυπώματά τους. Εισαγγελική έρευνα για τον άγριο ξυλοδαρμό που καταγράφηκε σε βίντεο σοκ.

Μετά την επίθεση που δέχτηκε στο σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια, ο άτυχος σταθμάρχης που ξυλοκοπήθηκε άγρια από δυο νεαρούς αρνητές της μάσκας γιατί τόλμησε να τους κάνει παρατήρηση, νοσηλεύεται με κατάγματα στη μέση και στα πλευρά, σπασμένους σπονδύλους και κατάγματα στη μύτη και τη γνάθο.

Για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ήταν χθες το μεσημέρι όταν ο άτυχος εργαζόμενος δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση δύο νεαρών, όταν τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια τους από το κάθισμα. Οι νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ και όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού, τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα και τον χτύπησαν με κλωτσιές.

Το μεγάλο λάθος των νταήδων του Μετρό

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δυο νεαρών τραμπούκων, που έφτασαν στο σημείο να στήσουν καρτέρι σε έναν εργαζόμενο για να τον χτυπήσουν χωρίς έλεος, στέλνοντάς τον βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο, συνεχίζονται.

Οι αρχές θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση των δραστών. Η αισιοδοξία τους αυτή πηγάζει από το γεγονός πως αφενός αφού δεν φορούσαν μάσκα, οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράφει «καθαρά» τα πρόσωπά τους, ενώ έκαναν κι ακόμη ένα λάθος. Άφησαν στο σημείο αντικείμενο με τα αποτυπώματά τους: το κουτάκι αναψυκτικού με το οποίο χτύπησαν τον σταθμάρχη στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν τις έρευνές τους στη δυτική Αττική και κυρίως στο Περιστέρι. Οι δυο νεαροί μπήκαν στο Μετρό από κάποιο σταθμό της Δυτικής Αττικής. Άγνωστο γιατί, κατέβηκαν στο σταθμό Αττική και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν ξανά.

Από το σταθμό στην Αττική έχουν οι αστυνομικοί στα χέρια τους την πιο ευκρινή εικόνα τους.

Ο ένας από τους δράστες φαίνεται στις κάμερες ασφαλείας να κρατά στα χέρια του ένα κουτάκι αναψυκτικού. Το ίδιο κουτάκι πέταξε στον σταθμάρχη όταν εκείνος κατέβηκε στην Ομόνοια και τον ακολούθησαν. Τον χτύπησαν με αυτό στο κεφάλι και αφού έπεσε στο έδαφος, άρχισαν να τον κλωτσούν χωρίς έλεος.

Το κουτάκι του αναψυκτικού, το άφησαν στο σημείο της επίθεσης όταν τράπηκαν σε φυγή για να μην τους συλλάβουν. Και πλέον είναι στα χέρια των αστυνομικών που «συλλέγουν» αποτυπώματα.

Θα κληθεί για κατάθεση ο σταθμάρχης

Ο άτυχος σταθμάρχης του Μετρό στην Ομόνοια είναι μεν σοβαρά τραυματισμένος αλλά σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του. Και ακριβώς αυτό θέλουν να εκμεταλλευθούν οι αστυνομικοί. Έτσι, μόλις οι δράστες ταυτοποιηθούν ή γίνουν προσαγωγές, θα κληθεί για αναγνώριση.

Το θύμα της άγριας επίθεσης, στην πρώτη του κατάθεση στην αστυνομία, τόνισε πως η συμπεριφορά των δυο νεαρών ήταν απρεπής. Τους έκανα παρατήρηση για τις μάσκες και για τα πόδια που είχαν πάνω στα καθίσματα όπου θα κάθονταν μετά επιβάτες, είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

Η αντίδρασή τους ήταν να τον βρίσουν και να τον φτύσουν. Ο σταθμάρχης δεν έδωσε συνέχεια γιατί «φοβήθηκα».

Αλλά οι νεαροί του έστησαν καρτέρι. «Κατέβηκα κανονικά στην Ομόνοια και ξαφνικά δέχτηκα ένα χτύπημα. Πριν προλάβω να καταλάβω τι είχε γίνει, είχα πέσει κάτω και δεχόμουν χτυπήματα και κλωτσιές», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button