ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση: Έτσι θα λειτουργήσει από 3 Μαΐου! Πόσα άτομα θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι – Οι αποστάσεις και το ωράριο

Τον τρόπο που θα ανοίξει η εστίαση προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των πολιτών που θα αναζητήσουν μία χαραμάδα διασκέδασης, ανέλυσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ουσιαστικά τα μέτρα θυμίζουν αυτά που είχαν ισχύσει τις προηγούμενες δύο φορές που η εστίαση επαναλειτουργούσε μετά από lockdown. Η κεντρική ιδέα είναι η διασφάλιση των αποστάσεων, η εκμετάλλευση όσο το δυνατόν περισσότερο των υπαίθριων χώρων και ο συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που θα μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.

Σημειώνεται ότι, υποχρεωτικά θα είναι και τα self test δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό. Συγκεκριμένα, γύρω από το ίδιο τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα, ενώ δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Ως προς τις αποστάσεις θα ισχύει το εξής:

  • 0,90 εκ. αν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα,
  • 1,20 εκ. αν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών,
  • 1,80 εκ. αν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών.

Υποχρεωτική η μάσκα για το προσωπικό καθώς και από το κοινό κατά την αναμονή, όχι όμως και των καθήμενων στα τραπεζο-καθίσματα.

Επίσης θα είναι υποχρεωτική η απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια και η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι. Ενθαρρύνεται ο ψηφιακός κατάλογος.

Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το μπαρ με τη χρήση δύο σκαμπό μαζί, ενώ η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται 1,5 μέτρα μακριά.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης θα περιορίζεται σύμφωνα με την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία θα αρχίζει στις 23:00 αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που ανοίγουν

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020.

Συγκεκριμένα η απόφαση για άνοιγμα αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10,

  • υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο ΚΑΔ 56.30.10.03,
  • υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια ΚΑΔ 56.30.10.06,
  • υπηρεσίες καφετέριας ΚΑΔ 56.30.10.07,
  • υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο ΚΑΔ 56.30.10.14.

Παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Σημειώνεται ότι τα τραπεζοκαθίσματα θα τοποθετηθούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, υπαίθριους και ημιυπαιθριους με πρόβλεψη για τη χρήση τμήματος πεζοδρομίου και πλατειών όπου είναι εφικτό.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button