ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Γρεβενά! Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί

Καίγεται όλη η Ελλάδα

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η φωτιά στο Καρπερό Γρεβενών, καθώς πέρασε από την απέναντι πλευρά του Αλιάκμονα ποταμού. Η φωτιά που εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 30 χιλιομέτρων, αναζωπυρώθηκε εξαιτίας ενίσχυσης της έντασης των ανέμων.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τα χωριά Νησί, Αγαλέοι, Κέντρο, Δίπορο. Σε αυτές τις περιοχές έχον σπεύσει και ασθενοφόρα για να παραλάβουν ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Σημειώνεται πως οι άνεμοι πνέουν νότιοι και η φωτιά κατευθύνεται πλέον προς την περιοχή των Βεντζίων.

Στο μεταξύ, ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών και των εθελοντών προκειμένου να μη φτάσει στον οικισμό του Καρπερού η φωτιά. Πλησίασε στα περίπου 3 χιλιόμετρα και σε κάποια σημεία πέρασε από την άλλη πλευρά του δρόμου που οδηγεί στο Νησί των Γρεβενών.

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται τα χωριά Αγία Άννα, Κερασιά και Αχλάδι

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ελήφθη απόφαση να εκκενωθούν τα χωριά Αγία Άννα, Κερασιά και Αχλάδι του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Αννης.

Ο κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας λέει στο Newsbeast:

«Οι Κουρκουλοί ουσιαστικά κάηκαν χθες, τους τελευταίους κατοίκους θέλουμε να τραβήξουμε από εκεί. Ακόμα κάποιοι δυστυχώς δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους. Η εκτίμηση μου είναι ότι μπορεί να έχουν καεί έως και 200 σπίτια. Εντελώς ανεξέλεγκτη η φωτιά δρα τρία διαφορετικά μέτωπα. Το πιο επικίνδυνο είναι το ανατολικό, αυτό που βαίνει προς Αιγαίο και πηγαίνει από Σκεπαστή και πέρα. Κανένα εναέριο μέσο δεν έχουμε αυτή τη στιγμή σε αυτό το βασικό μέτωπο που βαίνει προς θάλασσα. Ζητάμε επιτακτικά εναέρια μέσα να μας βοηθήσουν. Θα καούμε ζωντανοί».

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button