ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ανάβυσσο: Διακοπή κυκλοφορίας στη Λαυρίου – Απομακρύνονται οι κάτοικοι από το Καταφύγι

Η φωτιά στην Ανάβυσσο βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχει φέρει σε κατάσταση συναγερμού την Πυροσβεστική, με τους κατοίκους του οικισμού του Καταφυγίου να απομακρύνονται και την κυκλοφορία να διακόπτεται στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 4 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν και εθελοντές.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος του οικισμού Α.Τ.Ε. Η πυρκαγιά, ευτυχώς, έχει οριοθετηθεί.

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για 18 περιοχές της Αττικής

Συνολικά 18 είναι οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής που μπορούν να μετατραπούν σε Μάτι σε περίπτωση πυρκαγιάς σύμφωνα με το πρόγραμμα προσομοιώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό ανέφερε στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη ο Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας γνωστό ότι μέσα στις επόμενες έξι ημέρες ειδικά συνεργεία θα προχωρήσουν σε καθαρισμό, διάνοιξη δρόμων διαφυγής, τοποθέτηση δεξαμενών στις συγκεκριμένες περιοχές.

«Τρέχουμε πρόγραμμα προσομοιώσεων. Μετά από την άσκηση ρωτήσαμε την αρμόδια υπηρεσία να μας υποδείξει τις επικίνδυνες περιοχές της Αττικής που μπορούν να γίνουν «Μάτι». Μας έδειξαν 18 περιοχές. Η δική μας αρχική εκτίμηση ήταν για 4 που όλοι έχουμε δει δια γυμνού οφθαλμού σε Πόρτο Γερμενό, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Σχοινιά κ.α. Το πρόβλημα όλων αυτών των περιοχών υπάρχει εδώ και δεκαετίες αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.

Εμείς αναλάβαμε και αυτή την ευθύνη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Κηρύξαμε και τις 18 περιοχές ως άμεσου κινδύνου για να δώσουμε την δυνατότητα στους αυτοδιοικητικούς να καθαρίσουν και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες», είπε και πρόσθεσε ότι η Πολιτική Γραμματεία ολοκλήρωσε εντός 30 ημερών, μελέτες, διαπραγματεύσεις κ.α. και προχώρησε ε σε 18 επιχειρήσεις αντιπυρικής θωράκισης.

Την άλλη εβδομάδα, όπως είπε, ανοίγεται ο δρόμος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ με την ίδια διαδικασία θα υλοποιηθεί το σχέδιο για το Σέιχ Σου. «Είναι θέματα για τα οποία δεν έχουμε αρμοδιότητα, αλλά παίρνουνε την ευθύνη γιατί ήρθε η ώρα ο καθένας από εμάς να μην κρυφτεί πίσω από τις αρμοδιότητες του αλλά να συνεργαστούμε όλοι μαζί», επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button