ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Πιθανό να ανοίξει το λιανεμπόριο σε “ζώνες” – Η κατάσταση που επικρατεί με το click away

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κορωνοϊός εκτός από την τραγική κατάσταση που έχει καταφέρει να φέρει με τα κρούσματα αλλά και τους διασωληνωμένους, έχει καταφέρει να χτυπήσει και την αγορά της Ελλάδας με αποτέλεσμα αρκετοί να αναρωτιούνται τι θα γίνει με το λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου ανέφερε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου το ότι ενδέχεται να ανοίξει σε “ζώνες” ενώ ακόμη αναφέρθηκε σχετικά με το πως είναι η κατάσταση με το click away και τι συμβαίνει στην αγορά με την εφαρμογή του.

Άδωνις Γεωργιάδης: “Το λιανικό εμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει σε ζώνες της χώρας”

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι «το λιανικό εμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει σε ζώνες της χώρας, όπου έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, αν κι εφόσον το εγκρίνει η Επιτροπή. Κάθε εβδομάδα συνεδριάζουμε και κάθε εβδομάδα θα αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας με βάση την πορεία της επιδημίας.

Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και τώρα, αλλά οι δυο περιφέρειες που εξετάζαμε να ανοίξουν, η Κρήτη και η Πελοπόννησος, δεν ήταν ολόκληρες και αυτό δημιούργησε ανησυχία μεταφοράς. Φέρνω ένα παράδειγμα. Στην Κρήτη, στον χάρτη που μας παρέδωσαν, μπορούσε να ανοίξουν οι νομοί Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, αλλά όχι Ηρακλείου.

Σκεφτήκαμε ότι αν το κάναμε θα ρισκάραμε πρώτον την υγεία όλης της νήσου γιατί μπορεί από το Ηράκλειο να πήγαιναν σε άλλον νομό για να ψωνίσουν κι αυτό δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε και θα υπήρχε ο κίνδυνος διασποράς σε όλη την Κρήτη και δεύτερον θα υπήρχε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των εμπόρων», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button