ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιάνος: Έρχεται καύσωνας την Τρίτη – Μέχρι και 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Μετά από την κακοκαιρία έρχεται καύσωνας την ερχόμενη εβδομάδα και από την Τρίτη (30.06.2020) η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Η εξασθένηση του μελτεμιού από την Τρίτη στο Αιγαίο θα σημάνει την περαιτέρω κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας. Φαίνεται να έχουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι φέτος, όπως προέβλεψαν, αφού η αστάθεια έχει επηρεάσει την εποχή.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός με τον υδράργυρο να σημειώνει σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και να φτάνει στα επίπεδα ήπιου καύσωνα. Αυτό σημαίνει ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσουν τους 36-37°C και πιθανόν τοπικά ακόμη και τους 38°C.

Οι συνθήκες θα είναι καθαρά καλοκαιρινές και στην περιοχή της Αττικής με τη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης της Αθήνας να είναι πολύ ανεβασμένη. Οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου στις επόμενες ημέρες θα είναι οι ακόλουθες :

Δευτέρα : 34-35°C
Τρίτη : 37°C
Τετάρτη : 36-37°C
Πέμπτη : 36°C

Εκτός της Αττικής, αρκετή ζέστη θα επικρατήσει και σε ευπαθή στη ζέστη τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, όπως για παράδειγμα :

Πεδινά κεντρικής Μακεδονίας
Θεσσαλικός Κάμπος
Κάμπος Αγρινίου
Πεδινά Φθιώτιδας και Βοιωτίας
Δυτική Πελοπόννησος
Αργολικός κάμπος
Μεσαρά (νότια Κρήτη)
Ρόδος

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button