ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητής Βασιλακόπουλος: «Το Πάσχα η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα»

Επιτέλους, κάποιος ειδικός με ευχάριστα νέα... ελπίζουμε να βγει αληθινός

«Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβρη η κοινωνία θα λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος πρόσφερε αυτό που λέμε… σκωτσέζικο ντους. Αρχικά προέβλεψε ότι ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες, προσθέτοντας ότι «υπάρχει τεράστιο φως στην άκρη του τούνελ που δεν είναι μακρά».

Στη συνέχει, αφού επεσήμανε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι ευπαθείς ομάδες και η πίεση στο σύστημα υγείας θα είναι μικρότερη, διαβεβαίωσε κόντρα στους απαισιόδοξους και τρομολάγνους συναδέλφους του: «Το Πάσχα η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα. Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβρη η κοινωνία θα λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, η κόπωση των πολιτών είναι κατανοητή, αλλά «σαν πολιτεία και κοινωνία πρέπει να βρούμε μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο υγειονομικό κόστος και το οικονομικό και κοινωνικό κόστος» και εξήγησε πως «η εναλλασσόμενη εφαρμογή μέτρων οφείλεται στη συμπεριφορά των πολιτών, η οποία αλλάζει τελείως τα δεδομένα».

Αναφερόμενος στα εμβόλια διευκρίνισε: «Όλα τα εμβόλια είναι απολύτως αποτελεσματικά στο να μας προφυλάσσουν από τη σοβαρή νόσο. Το ποσοστό αποτελεσματικότητας σημαίνει ότι αν κάποιος κολλήσει κορωνοϊό ενώ έχει κάνει εμβόλιο, δε θα παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button