ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα θα ανοίξουν Δημοτικά – Γυμνάσια

Κανονικά εντός Ιουνίου αναμένεται να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις όπως δήλωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις για το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις για τα Λύκεια και τα Γυμνάσια.

Η κυρία Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε ότι έχει τεθεί στην επιτροπή το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις γιατί το ζητούν οι υποψήφιοι, ενώ σχεδιάζεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης και το θέμα έχει τεθεί στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Αναφορικά με τα self test η υπουργός δήλωσε ότι η εγκυρότητα τους αποδείχτηκε σε ποσοστό πάνω από 70%, σημειώνοντας ότι εντοπιστήκαν σχεδόν 600 άνθρωποι θετικοί στον κορωνοϊό που σήμερα θα ήταν στα σχολεία και θα είχαν μεταδώσει τον ιό. Ωστόσο δείτε και ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να πάνε στην εργασία τους.

 Θεσσαλονίκη: Κατάληψη σε σχολείο από τους αρνητές των self test 

Υπό κατάληψη τελεί Λύκειο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης εξαιτίας του ότι δεν άφησαν να μπει στο μάθημα μαθητής, που δεν είχε κάνει self test για τον κορωνοϊό. Μήνυση στον διευθυντή του σχολείου υπέβαλε η μητέρα του μαθητή.

Ενώ το γύρο του διαδικτύου κάνουν τα fake news που αφορούν τα self test και «πληροφορούν» τους πολίτες τι μπορούν να πάθουν τα παιδιά τους αν τα κάνουν, κυκλοφορεί και μία έτοιμη μηνυτήρια αναφορά, την οποία γονείς προτρέπονται να συμπληρώσουν για να στραφούν εναντίον εκπαιδευτικών που απλά εφαρμόζουν τις προβλεπόμενες οδηγίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με την επανέναρξη των μαθημάτων στα Λύκεια υπό το καθεστώς των self test, υπήρξαν περιπτώσεις γονέων τόσο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όσο στο Ρέθυμνο και αλλού, που κινήθηκαν με μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών, επειδή δεν επέτρεψαν την είσοδο στα παιδιά τους χωρίς τη σχετική βεβαίωση με το αποτέλεσμα του self test..athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button