ΕΛΛΑΔΑ

Κοινώνησαν κανονικά στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη! Και παιδάκια (video)

Μπορεί να τοποθετήθηκαν καρέκλες έξω από το ναό, μπορεί επίσης όλοι οι πιστοί να φορούσαν -υποχρεωτικά- μάσκες, ωστόσο η Θεία Κοινωνία, έγινε κανονικά παρά τα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

Κάποιοι θεωρούν προφανώς, ότι το να λάβουν τη θεία κοινωνία με το ίδιο κουτάλι με… δεκάδες άλλους ανθρώπους, δεν βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Μάλιστα, όπως θα δείτε παρακάτω, ανάμεσά τους ήταν και μικρά παιδιά.

Πλήθος πιστών έσπευσε από νωρίς να προσκυνήσει και να ανάψει ένα κεράκι – στον προαύλιο χώρο – στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το GRTIMES, Οι πιστοί ξεκίνησαν να λαμβάνουν αρχικά τη Θεία Κοινωνία στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον εσωτερικό χώρο.

Σημειώνεται δε, ότι κανένας από τους ιερείς δεν φορούσε μάσκα, ενώ παρατηρήθηκε και έντονος συνωστισμός μεταξύ των πιστών.

Στη 1 μετά το μεσημέρι αναμένεται η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης το 1912, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button