ΚΟΣΜΟΣ

Κόμπι Μπράιαντ: Η πτήση προς το θάνατο. Πετούσαν για 15 λεπτά στα «τυφλά»

Λεπτό προς λεπτό η διαδρομή του θανάτου, του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο Κόμπι Μπράιαντ με την 13χρονη κόρη του

Η έντονη ομίχλη πιθανολογείται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώση του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ. Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά η βρετανική Sun επί 15 λεπτά το ελικόπτερο διέγραφε κύκλους μέσα στην ομίχλη. Κάτοικοι της περιοχής καταθέτουν ότι άκουγαν ένα ελικόπτερο να πετάει… πάνω από τα κεφάλια τους.

Λεπτό προς λεπτό παρουσιάζει η βρετανική Sun με σχεδιάγραμα, τη διαδρομή του θανάτου, του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο Κόμπι Μπράιαντ με την 13χρονη κόρη του και τους υπόλοιπους 7 φίλους του.

Σύμφωνα με την Sun επί 15 λεπτά το ελικόπτερο διέγραφε κύκλους μέσα στην ομίχλη. Όταν ο πιλότος επιχείρησε να το ανεβάσει με προτροπή του πύργου ελέγχου, ήταν αργά. Το ελικόπτερο συνετρίβη στο όρος επάνω από το Malibu Greek στέλνοντας στον θάνατο 9 ανθρώπους.

Δείτε στην gallery την διαδρομή:

Το ελικόπτερο στις 09.06 απογειώνεται από το αεροδρόμιο «Τζον Γουέιν» στην περιοχή Όραντζ.

Στις 09.20 και ενώ πετούσε επάνω από τον ζωολογικό κήπο του Los Angeles άρχισαν τα πρώτα προβλήματα και το ελικόπτερο έκανε μικρούς κύκλους στο σημείο. Στις 09.40 το ελικόπτερο κατευθύνεται βόρεια επάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 west.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το ελικόπτερο αλλάζει πορεία και στρίβει βόρεια. Οι κάτοικοι της περιοχής Las Virgenes καταθέτουν στην αστυνομία ότι άκουγαν ένα ελικόπτερο να πετάει πολύ χαμηλά, επάνω από τα κεφάλια τους. Στις 09.45, ένα λεπτό αργότερα δηλαδή, το ελικόπτερο συνετρίβη στο βουνό επάνω από το Malibu Greek.

Οι ειδικοί λένε ότι το ελικόπτερο πετούσε με ταχύτητα 184 μιλίων την ώρα (296 χιλιόμετρα) ενώ κατέβαινε με ρυθμό 4.000 πόδια το λεπτό (1220 μέτρα το λεπτό).

Πηγή : newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button