ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι 2 πρώτοι άνθρωποι στην Ευρώπη που έκαναν το εμβόλιο

Ραγδαίες εξελίξεις!

Πραγματοποιήθηκεστο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πρώτη δοκιμή εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, στη Βρετανία, όπως αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

«Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους στην Ευρώπη ξεκίνησε στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου, την ίδια ώρα που ο εφιάλτης έχει επιστρέψει στην Ασία.

Η Dr. Elisa Granato, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήταν μία από τους δύο πρώτους εθελοντές που έλαβαν την ένεση. Είπε στο BBC “Είμαι επιστήμονας, για αυτό ήθελα να υποστηρίξω την επιστημονική προσπάθεια όπου μπορώ”. Ο δεύτερος εθελοντής ήταν ο ερευνητής για τον καρκίνο Έντουαρντ Ο’ Νιλ.

Οι μισοί από τους αρχικούς 800 εγγεγραμμένους εθελοντές για την κλινική δοκιμή θα λάβουν το εμβόλιο Covid-19, και οι άλλοι μισοί ένα εμβόλιο που προστατεύει από τη μηνιγγίτιδα αλλά όχι τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες θα συγκρίνουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν με κορωνοϊό στους επόμενους μήνες», ανέφερε στην ανάρτησή του.

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button