ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Κλείδωσαν» Τα Νέα Μέτρα μέχρι 7 Ιανουαρίου

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τα αναθεωρημένα μέτρα του lockdown που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ.

Σε ισχύ είναι τα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού, καθώς η χώρα μας χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε ακόμη 617 νέα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου στους πολίτες, για αυξημένη προσοχή τις ημέρες των εορτών.

Παράλληλα, δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τα αναθεωρημένα μέτρα του lockdown που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Τα νέα μέτρα:

Θα επιτρέπονται κυνήγι και ψάρεμα εντός της οικείας περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας.

Αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων ορίζεται ότι σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα μπορούν να είναι ανοικτά τις δύο ερχόμενες Κυριακές, δηλαδή την 27η Δεκεμβρίου και την 3η Ιανουαρίου 2021. Το προαιρετικό ωράριο είναι 7:00 έως 21:00.

Για τα καταστήματα ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Στο ίδιο ΦΕΚ αναφέρεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Δυτική Αττική και Κοζάνη
Σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα και Κοζάνη παρατείνονται μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Αυστηρότερα μέτρα ισχύουν από χθες Παρασκευή ως τις 28 Δεκεμβρίου και στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button