ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη απάτη στην Πάτρα: Δημιούργησαν ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας – Απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να πέφτουν στην παγίδα με κάποιους άλλους από πίσω να βγάζουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα στην Πάτρα ορισμένοι βρήκαν μία νέα μέθοδο εξαπάτησης ώστε να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους πολίτες. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες και τα όσα κατήγγειλε ένας πολίτης στην Αστυνομία άγνωστοι του έστειλαν μήνυμα SMS, μέσω του οποίου του ζητούσαν να ενεργοποιήσει συγκεκριμένο σύνδεσμο ο οποίος επισυναπτόταν στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Ο άνθρωπος πάτησε πάνω στο σχετικό link, όπου και του εμφανίστηκε ψεύτικη σελίδα γνωστής τράπεζας στην οποία διατηρούσε λογαριασμό. Με βάση τα όσα του ανέφεραν οι απατεώνες στο μήνυμα, άλλαξε τους κωδικούς του e-banking του με αποτέλεσμα οι άγνωστοι δράστες που είχαν πρόσβαση στην ιστοσελίδα “μαϊμού” να καταφέρουν να του αποσπάσουν συνολικά το ποσό των 2.800 ευρώ.

Μόλις αντιλήφθηκε την απάτη ο παθών προχώρησε σε μήνυση και την υπόθεση χειρίζονται πλέον οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών.

ΠΗΓΗ : Athensmagazine.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button