ΕΛΛΑΔΑ

Mεγάλη Αvάσα: Εγκρίθηκε η Πληpωμή! Τα Χpήματα Σήμεpα 16/7 Στoυς Λoγαpιασμούς

Mεγάλη Αvάσα: Εγκρίθηκε η Πληpωμή! Τα Χpήματα Σήμεpα 16/7 Στoυς Λoγαpιασμούς

Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους;

Εγκρίθηκε η πληpωμή- Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, σήμερα αρχίζουν οι πιστώσεις των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, που εντάχθηκαν στο…

Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους;

Από σήμερα, Πέμπτη (16/7) ξεκινούν οι πληρωμές.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, σήμερα αρχίζουν οι πιστώσεις των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Η βασική προϋπόθεση ήταν να υποβάλουν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και την τράπεζα πληρωμής της μισθοδοσίας του δικαιούχου που έχει ενταχθεί στον μηχανισμό.

Από σήμερα, Πέμπτη, ξεκινούν οι σταδιακές πληρωμές της αποζημίωσης

του μηνός Ιουνίου για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό.

Η αποζημίωση ανέρχεται σε 534 ευρώ για 30 ημέρες κι εφόσον η αναστολή διαρκεί έναν πλήρη μήνα.

Διαφορετικά, υπολογίζεται με ποσό αναφοράς τα 17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν σε κύματα:

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, σήμερα αρχίζουν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου για τους εποχικούς εργαζόμενους, που υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση και δεν έχουν επαναπροσληφθεί.

Πρόκειται για το δεύτερο «κύμα» πληρωμών αυτόν τον μήνα, καθώς την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιουλίου, πληρώθηκαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο οι εργαζόμενοι που τυχόν δεν την είχαν λάβει ακόμη, κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των διορθώσεων από τις επιχειρήσεις.

Εν συνεχεία, το διήμερο 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ στους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ IBAN).

Στα τέλη Ιουλίου τη σκυτάλη θα πάρουν οι μισθωτοί σε αναστολή στις επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, τουρισμού καθώς και οι εποχικοί που επαναπροσλήφθηκαν.

Το χρονοδιάγραμμα των υπόλοιπων πληρωμών

Για την αναστολή εργασίας τον Ιούλιο και για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από τους εργοδότες έως τις 7 Αυγούστου, το επίδομα θα καταβληθεί από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή τον Αύγουστο και οι αιτήσεις θα υποβληθούν έως τις 7 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν τα χρήματα 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Για αναστολές συμβάσεων του Σεπτεμβρίου, το επίδομα θα καταβληθεί 12 με 14 Οκτωβρίου.viralnewsgr.eu

Σχετικά Άρθρα

Back to top button